Hagyd, hogy arcbőröd fellélegezzen!

Megosztás

Amikor nem érezzük magunkat energikusnak, emésztőrendszeri problémákkal küszködünk, vagy egyszerűen szeretnénk, ha szervezetünk “újraindulna”, sokunk a méregtelenítéshez nyúl, mint a problémákra megoldást kínáló kezeléshez.

Ahogyan a szervezetünk, az arcbőrünk is vágyik a megújulásra, a felfrissülésre és a fellélegzésre. Éppen ezért lényeges, hogy évente legalább 2 alkalommal, a természet megújulásához igazodva, ősszel és tavasszal alkalmazzuk a kémiai hámlasztó szereket. Az alábbiakból megtudhatod, hogy miért is van rá szükséged.

Mi az a hámlasztás?

Elsőre ellenérzések alakulhatnak ki a hámlasztás hallatán, mivel egy bizonyos sav bőrfelszínre való ecsetelésével történik a beavatkozás. A probléma jellegétől függően szükséges savval az adott bőrfelületet a megfelelő mélységig kezelni. Hatására a hámsejtek fehérjéi kicsapódnak, és a felső bőrréteg sejtjei elhalnak.

Ennek a folyamatnak köszönhetően a bőr felfrissül, egy új, feszes, valamint sima és problémamentes bőr réteg veszi át a helyét. Mivel a kezelés alkalmával a bőr megújul, sokkal kevesebb pattanás és mitesszer fog megjelenni a felszínén, míg további kezelések hatására szépen lassan el is tűnnek.

Abban az esetben, ha szeretnéd, hogy a magas minőségű kozmetikumaid kifejtsék hatásukat, és hatékonyan, valamit kíméletesen ápolják a bőr felületét, mindenképpen érdemes a hámlasztásos kezelést évente legalább 2 alkalommal alkalmazni őszi hónapoktól egészen tavaszig.

Nyáron sajnos a nagy UV-sugárzás hatása miatt nem ajánlott a kezelés, mivel a kezelt bőr kifejezetten érzékeny az erős napsugarakra.

Milyen jellegű probléma esetén próbáld ki a hámlasztást?

Amennyiben már régóta küszködsz a gyulladt pattanásos és mitesszeres bőrrel, ha sápadt, petyhüdt és fáradt az arcbőröd, valamint ha kisebb hegekkel vagy ráncokkal rendelkezel, mindenképpen érdemes kipróbálnod a hámlasztást. Hatására arcod nem csak felfrissül és újraépül, hanem tónusossá, feszessé, élettel telivé válik. Kipihent és fiatalos leszel, mint aki egy hosszú alvás után felébredt.

A kezelés nagyon egyszerűen zajlik. Az ecsetelést megelőzően zsírtalanítani fogja a bőrt a kezelő szakember, majd felviszi a hámlasztó anyagot. Kényelmes helyzetben megvárja a páciens a sav hatóidejét, majd a szer lemosását követően ápoló krémmel nyugtatják meg a bőrfelületet.

A kezelés nem jár fájdalommal, csupán enyhe égő érzéssel párosul. Mellékhatással sem kell számolnod. Amennyiben a felületes hámlasztást választod, a bőröd észrevétlenül, porszerűen fog leválni. A mélyhámlasztás idején érdemes szabadságot kivenned, mivel akkor egybefüggően szabadul meg arcod a régi hámrétegtől.

Amennyiben kedvet kaptál a kémiai hámlasztáshoz, és szeretnéd, ha bőröd felfrissülne, akkor látogass el a Varga Esztétika honlapjára, hogy több információt megtudhass szolgáltatásaikról.

Kapcsolódó cikkek