Hogyan válassz jó méretű külföldi cipőt?

Megosztás


A megfelelő cipőt kiválasztani még itthon sem egyszerű, pedig a méret adott, értelmezhető és logikus. Igen ám, de mit kell figyelembe venni akkor, ha külföldről rendelünk cipőt? Lássuk, hogy mit kell tudni a különböző országok cipőméreteiről.

Más ország, más számítás

Jó néhány ország egységes mérettáblázatot használ, ha cipőkről van szó. Igen ám, de bőven vannak, akiknél mégis különböző és más méretű ugyanaz a cipő. Éppen ezért mindenképp óvatosan kell választanunk, ha külföldről rendelünk, mert egy 39-es cipő nem biztos, hogy Japánban vagy Kínában is ugyanazt a méretet jelenti. Hogy ez ne okozzon fejfájást senkinek, ezért találhatunk a neten kifejezetten cipőméret átváltó kalkulátort. A kiszamolo.com oldalon találtunk egy egészen sokrétű darabot, ahol az alábbi országok cipőméreteit találhatjuk meg:

  • USA és Kanada
  • Nagy-Britannia
  • Európa
  • Japán
  • Kína
  • Ausztrália vagy Új-Zéland
  • Mexikó
  • Korea

Ezen kívül pedig a méretet megadhatjuk centiméterben, inch-ben és mondopointban. Ez utóbbi a talp méretének a mértékegysége, ami mindenhol egységes. Legtöbb esetben a mondopointot a síbakancsok meghatározásánál használjuk, ami a láb milliméterben vett méretét veszi alapul.

Hogyan használd?

Ezt a kalkulátort igen egyszerű használni, hiszen nincs szükség másra, mint kiválasztani azt, hogy milyen nemű, akinek a cipőméretét meg szeretnénk határozni. Ha ezt tudjuk, akkor nincs más hátra, mint beírni az adott országhoz a méretet, ahonnan váltani szeretnénk. Azaz ha egy női, európai 39-est szeretnénk tudni, hogy máshol mekkora, akkor az európainál ki kell választanunk a méretet, majd a kalkulátor azonnal megjeleníti a fenti országok mérettáblázatai alapján, hogy mekkora a cipő.

Éppen ezért, ha külföldi oldalról rendelnénk, de a cipőméretnél nem a szokásos európai méretezés van megadva, nem kell kétségbe esni. Elég, ha keresünk egy kalkulátort, ami kiszámolja nekünk, hogy az adott méretű cipő mekkorának felel meg hazai viszonylatban. Amennyiben nem tudnád megadni, hogy mekkora cipő is kell, akkor mindenképp használd a kalkulátort, hiszen az visszafelé is működik. Ennek keretein belül a fent javasolt módon kell eljárni.

Most, hogy már könnyedén ki tudod választani azt, hogy mekkora cipőt is hordasz más méretezés alapján, így már bátran rendelhetsz a világ bármely pontjáról.

Ha csak ez tartott vissza idáig, akkor mentsd el a kiszamolo.com oldalt, és ha kell, kalkulálj bátran a megfelelő cipő kedvéért.

Kapcsolódó cikkek