Mi a különbség a hagyományos és a természetes kozmetikumok között?

Megosztás


Hagyományos vagy természetes kozmetikum? Mi egyáltalán a különbség közöttük? Melyiket érdemes választani? Ilyen és ehhez hasonló kérdések cikáznak az emberek fejében a témával kapcsolatban. Talán Ön is bizonytalan, ezért itt az ideje őszintén beszélni a szépségápolási szerekről.

A hagyományos termékekben nagyon kevés valódi hatóanyag van. A bőrre és a szervezetre káros összetevőkben viszont nem szenvednek hiányt. A gyártók szerint ezek csak minimális mennyiségben vannak jelen a termékekben. Ám nézzünk meg egy hagyományos reggelt: fogkrém, szájvíz, tusfürdő, testápoló, arctisztító, arckrém, izzadásgátló és még sorolhatnám. Vagyis ezt a minimális mennyiséget érdemes legalább héttel megszorozni, hogy megkapjuk a valódi eredményt.

 A hagyományos kozmetikumok nagy kérdése

A különböző krémek és kencék ára – bizonyos esetekben – egyáltalán nem tekinthető átlagosnak és könnyen elérhetőnek. Így adott a kérdés: a tégely talán esztétikus, de mi a helyzet a hatóanyagokkal?

Hasonlóan érdemes elgondolkodni a kőolajszármazékok és különböző kemikáliák bőrünkre gyakorolt hatásán is, amelyek szintén megtalálhatók ezekben a termékekben. És most térjünk vissza az eredeti kérdéshez: hagyományos vagy természetes?

A természetes kozmetikumok előnye

A természetes azt jelenti, hogy semmilyen mesterséges anyagot, tartósítószert, adalékanyagot, habzásserkentőt, állományjavítót, stb. nem tartalmaz az adott készítmény. Elsősorban tartósítószermentes aromavizekkel, hidegen sajtolt növényi olajokkal, vajakkal, növényi kivonatokkal és természetes esszenciákkal készülnek.

Ez azt jelenti, hogy a hatóanyaguk is 100%, kiválóan ápolják, táplálják, gyógyítják a bőrt, javítják a szerkezetét, segítenek szabályozni a faggyútermelést, kezelik az ekcéma vagy a pikkelysömör tüneteit, illetve a májfoltokat is.

Ezt hívják egészséges bőrápolásnak, aminek köszönhetően elképesztő változásokra számíthat. Ugyanis az ön mögött álló évek alatt a méreganyagok felhalmozódtak a bőrben, amelyek most végre ki tudnak tisztulni.

A hangsúly a hatóanyagokon van

Nem véletlenül váltak olyan elterjedté manapság az otthon készített, natúr kozmetikumok. Ha már ön is próbált testápoló olajat vagy ajakírt készíteni, pontosan tudja, milyen összetevőket használt. Nincs zsákbamacska.

Éppen ezért működnek olyan jól a szakértők által évek alatt tökéletesített, natúr szépségápolók, mert nem csupán egy-egy jól csengő alapanyagot tartalmaznak, hanem minden cseppjük természetes. Így vitaminban gazdagok, ezért regenerálnak és nem szárítanak, esszenciális olajaik nemcsak a bőr felszínét táplálják, hanem mélyre is hatolnak.

A L’amia Natura oldalán még több mindent tudhat meg a natúr kozmetikumokról.

Kapcsolódó cikkek