Már meg is érkezett a kínai vakcina Magyarországra

Megosztás

Menczer Tamás számolt be erről a Facebook-oldalán: „Megjött!” – posztolt egy repülőgépet ábrázoló képet a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára – számolt be róla a HVG.hu.

A képen az a repülő látható, amely hétfőn indult Kínába felvenni azt az 550 ezer koronavírus elleni vakcinát, amit a Sinopharm nevű gyártótól rendelt a kormány. Mivel itt is dupla adagra van szükség, ez a vakcinamennyiség 275 ezer ember beoltására elegendő.

Az operatív törzs hétfőn jelentette be, hogy az orosz, illetve a kínai vakcinával tervezik felpörgetni az oltási programot, utóbbit azonban még a Nemzeti Népegészségügyi Központ munkatársainak kell átvizsgálniuk, mielőtt elkezdenek vele oltani.

Galgóczi Ágnes az operatív törzs tájékoztatóján szintén megerősítette, hogy a kínai vakcinával csak azután kezdik el az oltást, ha a Nemzeti Népegészségügyi Központ elvégzi a szükséges vizsgálatokat és engedélyt ad a felhasználására. Azt is elmondta, hogy a kínai vakcinákat a háziorvosi rendelőkben fogják majd felhasználni.

HVG.hu, Telex.hu, Fotó: Menczer Tamás Facebook

Kapcsolódó cikkek