Egy kis Kecskemét

Megosztás


Kecskemétről már mindenki hallott, hiszen népesség szerint a nyolcadik legnagyobb, illetve közigazgatási terület szerint pedig a hetedik legnagyobb település Magyarországon. Tudtad, hogy a megye 22%-a él ebben a városban? Érdemes ellátogatni a népes városkába, amennyiben belföldi vakációban gondolkodsz. Most néhány ötletet is nyújtok, melyek azok a helyek, amiket semmiképpen nem ajánlott kihagyni! 

Mámoros hangulatban

A Zwack Kecskeméti Pálinka Manufaktúrában egy lenyűgöző túrában részesülhetsz, ahol magabiztos vezetés mellett betekintést nyerhetsz a Zwack történelmébe. A rézből készült üstök reprezentálják a pálinkafőzés rejtelmeit, és természetesen a finom pálinkakóstolás sem maradhat ki a listából. 

Cifrapalota, zöld az ablaka

“Gyere ki te tubarózsa, vár a viola.” A lágy dallam dúdolása hallatán sokan talán nem is gondolják, hogy a híres Cifrapalota életnagyságban is megtekinthető. Pedig a látványosság a város egyik jelképe, számtalan embernek ez ugrik be először a Kecskemét név hallatán. Szóval, ha ezelőtt még nem hallottál volna róla, akkor kötelező a túra listán. Egy egyedülálló, mesébe illő épületről van szó, amelyben egy igényes és változatos Múzeum üzemel. Az épület a szecesszió remeke, a benne lévő kiállítás pedig valamennyi korosztály számára érdekes lehet.

Kalandos napok

Ha még mindig kalandra éhezel, akkor jó hírem van, a felsorolásnak még koránt sincs vége. Az antik kultúra kedvelőinek érdemes megtekinteni a Bozsó Gyűjteményt. Bozsó János 40 év alatt összeszedett gyűjteménye, ami 15-19. századi bútorokból, porcelánokból, kerámiákból és óragyűjteményekből áll.

Ha építészeti ritkaságra vágysz, akkor az óriási freskókkal ékesített remekmű, a Kecskemét Town Hall kitűnő úti cél. De ellátogathatsz a Szent Miklós templomba, a Nagytemplomba vagy a Vadasparkba is. 

Táborozz le!

Ha szívesen bejárnád az országot, akkor ne várakozz sokat! Nincs olyan, hogy tökéletes idő, csak a most számít igazán! A szállásfoglalást az apartman.hu szállásmester weboldalán online, kényelmesen intézheted!
Ha egy romantikus túrára vágysz pároddal, nem árt letáborozni Kecskemét egyik bájos szálláshelyén. A Csalánosi Vendégház például kifejezetten megfelel egy ilyen alkalomhoz. 2 szobás hálóval, saját fürdőszobával, saját parkolóval, saját étteremmel, kerthelyiséggel, kávézóval, magyaros ételekkel, hagyományos hazai értékekkel rendelkezik. A közösségi terekben wifi is elérhető. A gyerekesek számára pedig asztali etetőszék, bébi ételmelegítési lehetőség és játszótér is adott.

Kapcsolódó cikkek