Fuldoklót mentett a Dunából a Neptun Búvár Klub egyik tagja

Megosztás

A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat egyik tagja, Csikós István is részt vett abban a mentésben, ahol csupán másodperceken és a véletlenen múlt egy fuldokló ember élete.

Csikós István törzszászlós és kollégái éppen a Margit-szigeten teljesítettek szolgálatot, amikor feltűnt nekik, hogy egy ember van a Dunában, akinek éppenhogy kilátszik a feje a vízből. A szabadidejében neptunos búvárruhába bújó rendőr az RTL Híradónak elmondta, hogy amikor megpillantotta a vízben lebegő embert, gyorsan felmérte a helyzetet és odakiabálta az igen rossz állapotban lévő ismeretlennek, hogy a közelében van egy drótkötél, emelje fel a fejét és kapaszkodjon bele erősen.

Félő volt, hogy a Duna erős sodrása és a felhalmozódott hordalék magával rántja a szinte magatehetetlen ember testét.

Végül az utolsó pillanatban sikerült megkapaszkodnia a körülbelül 20-30 centiméter magasan húzódó drótkötélbe. Ezt követően jött a munka dandárja: a rendőrök összekapaszkodva sorfalat álltak és a sor legvégén álló Csikós István a vízben fekve kapta el a szerencsés túlélő karját és húzta ki bajtársai segítségével a partra.

A mentők a sérültet súlyos kihüléssel szállították kórházba.

Drámai mentés a Margitszigetnél: „Többször víz alá is került, de mindig feljött”

Drámai mentés a Margitszigetnél: „Többször víz alá is került, de mindig feljött” Rendőrök mentettek ki egy férfit a Dunából Budapesten, másodperceken múlt, hogy nem történt tragédia. Egyik megmentője, Csikós István törzszászlós a helyszínen mesélte el az RTL Híradó stábjának, hogyan tudták kihúzni a férfit a megáradt folyóból a Margitszigetnél még júniusban.

Ahogy beköszönt a nyári időszak, sajnos egyre több vízi baleset történik. Különösen veszélyesek a folyók, nincs olyan év, hogy megyénkben ne történne fulladás a Sajón, a Hernádon, a Bodrogban és a Tiszában vagy valamelyik bányatavunkban. Sajnos már ez az év is több vízbe fulladásos halálesetet számol. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk a legfontosabb információkat a balesetmentes lubickoláshoz.

Fotó: Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek