Ma még elviselhetetlen kánikula, holnaptól viharok és jelentős lehűlés

Megosztás

Változékonyra fordul időjárásunk a következő napokban. A mai nappal véget ér a hosszú ideje tartó kánikula és jelentős lehűléssel kezdődik a következő hét.

Vasárnap még többnyire napos, párás és nagyon meleg időre számíthatunk. A hőmérséklet csúcsértéke elérheti a 36 fokot is. Így természetesen tanácsos kerülni a napot és sok folyadékot célszerű fogyasztani. Holnaptól azonban lényeges változás áll be az időjárásban. A hajnali-reggeli óráktól kezdődően viharokra számíthatunk, amelyeket jelentős lehűlés követ. Miskolcra egyelőre nem jósolnak súlyos, veszélyes vihart, de ez holnapig még változhat.

Keddtől lényegesen kellemesebb időre van kilátás. Jellemzően napos idő várható, a csúcsértékek pedig 25 fok körül alakulnak majd. A 24-26 fok között maximumok egészen csütörtökig tartanak. Ezt követően péntektől újra felmelegedés kezdődik. Ekkor már 28 fokos csúcsérték várható, a hétvégére pedig ismét átlépi a hőmérséklet a 30 fokot, ami várhatóan hosszabb időn át kitart majd.

“Folytatódik a kánikula. A tartós hőség leginkább az időseket és a szív-érrendszeri betegeket viseli majd meg, de az egészséges szervezet számára is megterhelő lesz. A megfigyelések szerint ilyenkor fáradékonyság és indokolatlan fáradtságérzet, fejfájás, aluszékonyság léphet fel, valamint fokozódik a fülledtség, ami jelentős terhet ró a szervezetre. A szív-és érrendszeri betegeknél gyakori lehet a szédülés, vérnyomás-ingadozás. Felerősödhetnek a keringési zavarok, vizesedés, nehézlégzés, fulladás jelentkezhet. Erős lesz az UV sugárzás, valamint a hőguta, kiszáradás és leégés veszélye, ezért célszerű a megfelelő védelemről gondoskodni és kerülni kell a déli, kora délutáni órákban a közvetlen napozást.” – Dr Pukoli Dániel orvosmeteorológus

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek