Vasárnapra elsőfokú riasztás lesz érvényben Borsod megyében

Megosztás

Szombaton, azaz a mai nap Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron megyében, vasárnap pedig az északkeleti területek kivételével az ország nagy részén emelkedhet a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok fölé.

A meteorológiai szolgálat szombatra másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Győr-Moson-Sopron vármegye területére, a három megyében a napi középhőmérséklet 27 Celsius-fok felett alakulhat.

Nógrád, Heves, Borsod és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével máshol elsőfokú figyelmeztetés van érvényben, itt a napi középhőmérséklet 25 fok felett lehet.

Vasárnapra Nógrád, Heves, Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére elsőfokú, az ország többi részére másodfokú figyelmeztetés van kiadva várhatóan magas középhőmérséklet miatt. Hétfőn Békés vármegyében haladja majd meg a napi középhőmérséklet a 27 fokot.

Ebben a nagy melegben fontos a megfelelő hidratálás, igyunk sok vizet és minél inkább kerüljük a koffeint. Használjunk magas faktorszámú naptejet, és ne menjünk a közvetlen napfényre délelőtt 10 és 16 óra között. Fontos odafigyelni a hőguta jeleire, mint a magas láz, zavartság, kipirult bőr, gyors pulzus. Ha ilyen tüneteket tapasztal bárki, keresse fel az orvosát.

Kép: MrWallPaper

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!



Kapcsolódó cikkek