Pár nap és Tiszaújvárosban találkoznak a triatlon szerelmesei

Megosztás

Az idei évben jubileumhoz ér a Tiszaújvárosi Triatlon Fesztivál, amelyet július 4-7. között rendeznek meg a hamarosan induló párizsi olimpia előtt. A szervezők sajtóközleményéből többek között kiderül az is, milyen kiemelt jelentőséggel bír a triatlonisták között az újvárosi rendezvénynek.

A triatlon egy rendkívül összetett sport, amely három különböző sportág kombinációjából áll: úszás, kerékpározás és futás. Ez a kihívás rendkívüli fizikai és mentális felkészültséget igényel a versenyzőktől. A triatlon alapvetően egyéni sport, de rendeznek csapatversenyeket is, illetve különböző távokban és formátumokban egyaránt rendezhető.

A MiNap cikkéből derül ki, milyen fejlődésen ment keresztül a tiszaújvárosi triatlon. Lehmann Tibor főrendező szavaiból kiérződik az is, milyen nagy dolog, hogy egy kisváros ekkora karriert tudott befutni a sportág tekintetében.

Az elmúlt években hatalmas nevek, igazi sztárparádé vonult fel a városban megmérretetni magát – olimpiai és világbajnoki dobogósok vettek részt, Emma Carney, Loretta Harrop, Asleigh Gentle, Gwen Jorgensen, Siri Lindley, Vanessa Fernandez, Hamish Carter, vagy Chris McCormack. 2014-ig kellett várni, hogy magyar honfitársunk szerezze meg az aranyérmet, ezt a dicsőséget Vanek Ákos érte el, majd 2017-ben Bicsák Bence, tavaly pedig Lehmann Csongor lett első.

“A tiszaújvárosi nyár elképzelhetetlen triatlon nélkül. A triatlon nekünk több mint sport: közösséget épít, élményt ad, komoly marketingértékkel bír. Az utóbbi évtizedekben az életünk szerves része lett, mindannyiunknak természetes, hogy ott vagyunk, együtt vagyunk, fáradhatatlanul szurkolunk, futunk, biciklizünk, főzünk, bulizunk…” – árulta el a rendezvényről és a hangulatról a település polgármestere, Fülöp György.

Márkus Gergely versenyigazgató, a World Triathlon sportigazgatója szerint ilyen közel az olimpiához vannak olyan indulók, akik az utolsó tesztként választják a tiszaújvárosi versenyt. Ezekben a napokban a világ minden tájáról érkeznek ide, így már csak a zavartalan lebonyolításnak és a kedvező időjárásnak kell drukkolnunk.

Kép: Fróna Judit

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek