Már osztják a diplomákat a Miskolci Egyetemen

Megosztás

Csütörtökön a Gépészmérnöki és Informatikai Kar valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Kar végzős hallgatói vehették át okleveleiket.

Az egyetem ünnepi szenátusi ülésének keretében megkezdődtek a diplomaátadó ünnepségek is. Az eseményen elhangzott, a Gépészmérnöki és Informatikai Karon a 2023/2024-es tanév végén abszolutóriumot szerzett 222 fő, ebből oklevelet kaptak 212-en, közülük csütörtökön 141-en vették át a végzettséget igazoló papírt – írja a minap.hu. A selmeci hagyományoknak megfelelően a friss diplomás mérnökök fogadalmat is tettek. A Bartók Béla Zeneművészeti Karon ötvenen tettek sikeres záróvizsgát.

Szűcs Péter rektorhelyettes ünnepi beszédében elmondta, fájó szívvel, de büszkén búcsúznak a most diplomázott hallgatóktól, de már várják a szeptembert, hogy az adott kor elvárásaihoz igazodva egy újabb generációnak adhassák át tudásokat, hogy ők is felkészüljenek az egyetem utáni életre.

Bihall Tamás, a megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke fontosnak tartotta megjegyezni, hogy Borsod-Abaúj-Zemplén megyében szedik be a legtöbb adót a vállalkozásoktól, tehát a térség fejlődik, és már sok mindenben csökkentette lemaradását, mi több, bizonyos mutatókban abszolút a középmezőnyhöz tartozik. Éppen ezért reméli, egyre többen maradnak a megyében dolgozni, ebben pedig a kamara is a friss diplomások segítségére tud lenni.

(kiemelt kép: minap.hu, Juhász Ákos)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek