Lecsapott a NAV Miskolcon, hamis termékeket foglaltak le

kamu cipő

Megosztás

Cipők, ruhák, napszemüvegek – kamu márkajelzéssel. A pénzügyőrök akcióztak Miskolcon.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal folyamatosan monitorozza a gazdasági tevékenységeket, különös hangsúlyt fektetve a ruházati iparágra és a termékhamisítás visszaszorítására. E revíziók célja a márkatermékek hamis utánzatainak felderítése és forgalomból való kiszorítása, amelyek sok esetben egészségügyi kockázatot is rejtenek.

A NAV egyik akciója során miskolci kereskedőknél bukkantak gyanús ruházati cikkekre. Az egyik helyszínen kezdetben akadályoztatásba ütköztek a revizorok, az üzlet alkalmazottja arra hivatkozott, hogy a rácsozott bejárati ajtó elromlott, a nyitás bizonytalanná vált. A pénzügyőrök azonban kitartóak maradtak, és miután rövid időre visszavonultak, visszatértek, sikerült bejutniuk, ahol negyvenhét pár lábbeli mellett hetvenegy további hamis termékre bukkantak.

A művelet nem ért véget, a NAV munkatársai egy másik, közeli üzletet is vizsgálat alá vontak. Itt is hasonló eredményre jutottak, száznál több gyanús ruházati cikket, többek közt lábbeliket és napszemüvegeket foglaltak le.

A két eset kapcsán a hatóság büntetőeljárást és szabálysértési eljárást is kezdeményezett. Az első ügy körülbelül 2,5 millió, a második mintegy 300 ezer forintos kárértékkel bír.

A NAV kiemelte, hogy a hamisítás nemcsak a védjegyoltalommal rendelkező márkák tulajdonosait, hanem a vásárlókat is károsítja, akik jóhiszeműen fizetnek ki akár jelentős összegeket a silány minőségű utánzatokért. Ráadásul gyakran az is kiderül, hogy ezek egészségkárosító anyagokat tartalmaznak. Így a NAV a jövőben is folytatja az ellenőrzéseket mind Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, mind országszerte.

Képünk illusztráció

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek