Kábítószer-ellenes akciót tartott a rendőrség a Miskolc Plázában

Megosztás

A A Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából 2024. június 26-án Miskolc belvárosában, a Miskolc Plázában tartott kábítószer-ellenes akciót a rendőrség. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet a tiltott szerek veszélyeire.

“Szemléletformáló! Minden nap kábítószer-ellenes nap” – kezdte bejegyzését a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség, amelyben arról tájékoztattak, hogy figyelemfelhívó akciót tartottak a Miskolc Plázában.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság egész évben kiemelten kezeli a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekményeket, és azok megelőzési lehetőségeit. A Kábítószer-ellenes Világnap alkalmából 2024. június 26-án Miskolc belvárosában, a Miskolc Plázában a Miskolci Kábítószerügyi Egyeztető Fórum tagszervezeteinek (Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztály, Miskolci Rendőrkapitányság, Miskolci Egyesített Szociális Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Bűnmegelőzési Tanács, Miskolci Egészségfejlesztési Intézet, Viola Alapítvány) szakemberei szólították meg a járókelőket.

A program szervezői szemléletformáló prevenciós játékokkal, tesztekkel, beszélgetésekkel hívták fel a figyelmet a kábítószer-fogyasztás veszélyeire.

A rendőrség elszánt küzdelmet folytat a tiltott szerekkel szemben. A szemléletformálás mellett természetesen nagy hangsúlyt kap a kábítószerrel kereskedők felderítése és letartóztatása is. A Borsod24 is rendszeresen beszámolt a sikeres akciókról, néhány héttel ezelőtt Mezőkövesden egy férfit fogtak el, akinek az autójában negyvenkét adag kábítószer lapult. Tegnap pedig arról számolhattunk be, hogy ismét elkapták azt a felsőzsolcai férfit, aki fiatalkorúaknak adott el új pszichoaktív szereket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek