Varga a gyógyulásra, a magyar válogatott a pihenésre fókuszálhat

Megosztás

Nem jutott be a labdarúgó Európa-bajnokság kieséses szakaszába a magyar válogatott, miután kedvezőtlenül alakultak számára a többi csoport utolsó fordulós eredményei. Idő közben a fejsérülést szenvedett Varga Barnabást is hazaengedték a kórházból.

Annak ellenére, hogy utolsó csoportmeccsét egy emlékezetes, hajrában szerzett góllal megnyerte Magyarország, tudni lehetett, hogy sorsa már nem a saját kezében van. Abban azonban joggal bízhatott a válogatott és a szurkoló is, hogy az esélyesek hozzák a papírformát.

Utóbbi sajnos nem teljesült maradéktalanul, mert amíg a B-csoportban jól alakultak az eredmények, a többiben már kevésbé. Kedden például a végső győzelemre is esélyes Anglia gól nélküli döntetlennel zárt Szlovéniával, így előbbi egy, utóbbi nulla győzelemmel, de három szerzett ponttal tovább tudott jutni a legjobb 16 közé, ahogy a csoportmásodik Dánia is. Amennyiben Anglia nyert volna, a magyar csapat ment volna tovább.

Szerda este egy portugál-győzelem elég lett volna a mieink számára (a csehek törökök elleni meccsén a mieink szempontjából minden jól alakult), azonban az újonc Georgia már a 2. percben megszerezte a vezetést, majd a meccs abszolút negatív hősének, a védő António Silvának az újabb hibáját követően a 2-0-s végeredményt is beállította.

A magyar csapat tehát nem jutott tovább csoportharmadikként, így a játékosok rövid nyári pihenőjükre mehetnek, és készülhetnek majd a klubidény kezdetére.

Szerdán a skótok ellen fejsérülést szenvedő Vargát is hazaengedték, rá a gyógyulás vár, hiszen többszörös arccsonttörést szenvedett a rutinos támadó az ütközés következtében.

(kiemelt kép: mlsz.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek