Ma is “érdemes” volt a MÁV-ot választani

Megosztás

Tegnap írtunk arról, hogy az utóbbi hónapok egyik messze legrosszabb napját zárta a vasúttársaság. Úgy tűnik, nem lett sokkal jobb a szerdai nap sem.

A régi vicc szerint a MÁV-nak öt ellensége van: az utasok és a négy évszak.

És hát fel lehet írni ide a járműparkot is, a pályát, meg gyakorlatilag bármit. Ma például a Hernád-Zemplén IC esett csapdába. A menetrend szerint 12:25-kor induló vonat eleve 10 perc késéssel indult, de ugye Magyarországon élünk, ehhez már hozzászoktunk. A megpróbáltatások Hatvan előtt kezdődtek. A mozdony áramszedője tönkrement, azóta is a nyílt pályán állnak az utasokkal – mondta el lapunknak Bartha György önkormányzati képviselő, aki maga is a vonaton ül, cikkünk megjelenésekor is. Két óra két perc lenne a menetidő, de ők még mindig Máriabesnyő után rostokolnak.

A kalauzok legalább elmondták, mi történt, de ők ott állnak és mivel áram sincs, a légkondícionáló sem működik. Várnak, hogy egy új mozdonyt kapjanak, a katasztrófavédelmis munkatársak is kint vannak, de nem tudni, mikor tudnak elindulni.

A MÁV honlapján ez olvasható:

A Keleti pályaudvarról 12:25-kor Kassára, valamint közvetlen kocsikkal Sátoraljaújhelyre elindult Hernád-Zemplén InterCity (IC 184) mozdonyának áramszedője Máriabesnyő után letörött. A helyreállításig Gödöllő és Aszód között egy szakaszon csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek