Új üzemet avattak Tiszaújvárosban

Iltarian-Plastic, Tiszaújváros

Megosztás

Múlt héten újabb gyártóegység indította el működését Tiszaújváros ipari övezetében.

Az olasz gyökerekkel rendelkező ILTAR-ITALBOX cég a terjeszkedés mellett döntött, és Tiszaújvárost szemelte ki első határon túli leányvállalatának otthonául. Az újonnan létrehozott egység Iltarian Plastic Kft. néven kezdte meg tevékenységét.

Az ILTAR-ITALBOX, amely már 1959 óta specializálódott az expandált poliolefinek előállítására, a magyarországi bővítéssel célja a kelet-európai vevőkör hatékonyabb ellátása. A vállalat vezetője, Baldassare Elia kifejtette, hogy mélyreható piacvizsgálat eredményeként esett választásuk Magyarországra, konkrétan Tiszaújvárosra. A település komoly ipari hagyományokkal és megbízható termelési struktúrával bír, ami kedvező feltételeket teremt az új üzem számára. Ráadásul a BMW debreceni létesítményének közelsége jelentős szállítmányozási előnyöket is kínál.

A frissen létesült tiszaújvárosi üzem összesen tizennégy dolgozónak ad munkát, akik a városból és a környező helységekből járnak be. Az Iltarian-Plastic Kft. helyi vezetője, Pákh Endre elmondta, hogy egy korábbi pelletgyár épületét alakították át és látták el új rendeltetéssel. Élvonalbeli gyártástechnológiával és innovatív eszközökkel felszerelt, teljesen renovált gyáregységet hoztak létre Tiszaújvárosban. Törekvésük, hogy meghatározó tényezővé váljanak mind a hazai, mind a globális piacon. Az anyacég segítségével, illetve a belföldi és külföldi munkatársak közreműködésével alig egy év leforgása alatt valósították meg a projektet, és reméli, hogy a jövőben is hasonló eredményeket érhetnek el.

Az Iltarian-Plastic Kft. elsődleges profilja a formahabosított polipropilén (EPP) gyártása, amelyből gépjárműipari komponenseket, illetve környezetbarát, lebomló csomagolóanyagokat készítenek.

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere a múlt heti gyáravatáson köszöntőjében kiemelte, hogy a település különleges abban a tekintetben, hogy gazdasági igények hívták életre, és a gazdaság dinamikájának köszönhetően fejlődik prosperáló, lakható, korszerű és európai nívójú várossá. Meggyőződése szerint sikerük titka a stabil gazdasági alap, valamint a város vezetőinek és lakóinak elkötelezett, patrióta szemlélete. Büszkeséggel tölti el, hogy egy több mint öt évtizedes múlttal büszkélkedő olasz vállalat Tiszaújvárost választotta új egysége székhelyéül. Vallja, hogy a kooperáció csak akkor lehet igazán eredményes, ha mindkét résztvevő profitál belőle, megteremtve egy kölcsönösen előnyös helyzetet, és ha ez a kapcsolat tartós időre szól. Tiszaújváros vezetése a jövőben is azon fáradozik majd, hogy kiváló viszonyt ápoljon mind a már jelenlévő cégekkel, mind az ide beruházni szándékozókkal.

Forrás: Tiszaujváros.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek