Már ma eldőlhet a magyar válogatott sorsa

Megosztás

A mai nappal elkezdődik a labdarúgó EB csoportkörének utolsó fordulója. Az A csoportban szereplő magyar válogatott sorsa így már akár a mai napon eldőlhet. Mivel ez az utolsó meccsnap a csoportban, így a Magyarország-Skócia és a Németország-Svájc mérkőzést azonos időben, este 9 órakor játszák majd.

A mai napon eldőlhet, hogy van-e még esélye a magyaroknak a továbbjutásra. Mint az ismert, az EB első mérkőzésén csalódáskeltő játékkal 3:1-es vereséget szenvedett a csapat Svájc ellen. A csoportkör második fordulójában a házigazda németek ellen javíthatott a válogatott. Ugyan a játék képe jelentős javulást mutatott az első mérkőzéshez képest, ezt nem sikerült gólra és pontokra váltani. Így két mérkőzést követően a magyarok a csoport utolsó helyén állnak 0 ponttal és mínusz 4-es gólkülönbséggel.

Az A csoport jelenlegi állása

Az utolsó mérkőzésünket a Skócia ellen játszuk majd és a korábbi két válogatotthoz viszonyítva egyszerűbb dolga lehet a magyaroknak. A továbbjutás esélyéhez azonban mindenképpen győzelemre van szükség és még akkor sem csak rajtunk múlik, hogy ott lesz-e a csapat a legjobb 16 között. Ennek oka, hogy az EB-n minden csoportban az első 2 helyezett a biztos továbbjutó, ezen felül a 6-ból a 4 legjobb harmadik helyezett is a következő szakaszba jut.

A legjobb harmadik helyezettek meghatározása szempontjából az elsődleges szempont a csapatok pontszáma, ezután pedig a gólkülönbség határozza meg a sorrendet. Éppen ezért nemcsak az lenne fontos, hogy a magyar válogatott legyőzze Skóciát, de lehetőség szerint ezt minél nagyobb különbséggel kellene megtennie ahhoz, hogy javítsa a továbbjutási esélyeit.

Abban az esetben, ha a magyaroknak nem sikerül legyőzniük Skóciát, biztosan a csoport utolsó helyén búcsúznak a tornától.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek