Közel 30 új buszvezetővel bővült az MVK csapata

Megosztás

Ahogy arról korábban írtunk, országosan súlyos problémát jelent a sofőrhiány, az MVK azonban belső képzéssel igyekszik megoldani a problémát. Ezen erőfeszítéseknek is köszönhető, hogy most közel 30 új buszvezetővel bővült az MVK állománya.

 A buszsofőrök toborzása tavaly novemberben kezdődött a miskolci közlekedési társaságnál. A leendő vezetőknek több tanfolyamon is részt kellett venniük, ezek többnyire elméleti és gyakorlati képzésekből álltak. Az MVK célja, hogy megerősítse a buszvezetői állományt, amelyből egyébként országszerte hiány van.

Nos, a miskolci járatokon utazók hamarosan több új sofőrrel is találkozhatnak, ketten már el is foglalták fülkéiket és munkába álltak. Egyikük, Buxbaum Dániel László örül annak, hogy az újak közül elsőként állhatott munkába, ő ugyanis gyermekkora óta buszsofőr szeretett volna lenni.

A mostohaapám ugyanitt, az MVK-nál volt buszsofőr, innen is ment nyugdíjba. Nekem is megtetszett a szakma, úgy voltam vele, hogy veszteni valóm nincs, én is kipróbálom, fiatal vagyok még – mondta.

A tapasztalatok szerint az elmúlt évekhez képest jóval többen jelentkeztek az MVK felhívásra Lukács Zsoltautóbuszközlekedési igazgató elmondása szerint. Mint a Minap.hu megtudta, az MVK összesen 28 új buszvezetőt köszöntött csapatában, hamarosan mindannyian munkába állnak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek