Korábban is ölt már a füzérkajatai baltás gyilkos

Megosztás

Nem először kerül rácsok mögé az a férfi, aki múlt hét pénteken baltával végzett egy védtelen, 85 éves nővel Füzérkajatán. A gyilkosággal kapcsolatban további fejlemények is kiderültek.

A brutális gyilkosságról tegnap még csak annyit lehetett tudni, hogy az elkövetőt Budapesten fogták el, keddre azonban további információk láttak napvilágot.

A börtönből néhány hónapja szabadult gyanúsítottat a Keleti-pályaudvaron fogta el a rendőrség, ebben élettársa és annak anyja segített. A két nőt a gyilkosság napján a férfi megverte, a Tényeknek még mindig felkavart állapotban nyilatkoztak.

Kiderült, Füzérkajatán mindössze két háznyira laknak az áldozat otthonától, ahová betört a gyilkos, és ott baltával végzett az idős asszonnyal. Rá másnap a gondozója talált, ő értesítette a hatóságokat.

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetésre figyelemmel, amely 10 évtől 20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés, a szökés, elrejtőzés veszélye megalapozott. A gyanúsított az ügyben szereplő tanúk egy részét ismeri, velük rokonsági kapcsolatban áll, ezért tartani lehet attól, hogy a befolyásolásukkal a bizonyítási eljárást veszélyeztetné. A gyanúsított előéletére, kedvezőtlen egzisztenciális helyzetére és a vele szemben folyó más büntetőeljárásokra figyelemmel a bűnismétlés veszélye is reális.

Mindezeket mérlegelve a bíróság egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbeztek.

A Tények riportja ide kattintva érhető el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek