Pofon is csattan az U18-as válogatott miskolci meccsén – videóval

magyar - svéd u18

Megosztás

Revansot vett az U18-as futball válogatott Miskolcon a csütörtök délutáni vereségért a barátságos mérkőzésen. Ami azért mégsem lett annyira barátságos.

Csütörtökön csapott össze először a novemberi Európa-bajnoki selejtezőtornára készülő U18-as futball válogatott a svédek utánpótláskorú csapatával. Akkor 2-1-re nyertek a skandinávok.

A vasárnapi visszavágón a magyar csapat szoros, 1-0-s győzelmet aratott a svéd korosztályos csapat felett a miskolci DVTK Arénában.

A szövetségi kapitány, Babó Levente jelentős változtatásokat hajtott végre a kezdőcsapaton a svédek elleni második felkészülési mérkőzésre. Kilenc új játékos kapott lehetőséget a két nappal korábbihoz képest. A találkozó forgatókönyve azonban eltért az előzőétől, valószínűleg a nagy meleg is szerepet játszott abban, hogy viszonylag alacsony tempóban zajlott a játék a csapatok között.

Bár a nagyobb helyzetek ezúttal is a magyar válogatott előtt adódtak, nem sikerült a szünetre vezető gólt szerezniük. A magyar fiatalok hiába dolgozták ki a lehetőségeket, nem tudták a kapuba juttatni a labdát az első félidőben, így gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

A találkozó végkimenetelét Umathum Ádám 94. percben szerzett gólja döntötte el a hazaiak javára, ezzel visszavágtak a svédeknek a hétközi 2-1-es vereségért.

Bár Umathum találata volt az utolsó momentum, a mérkőzés egy másik esemény miatt is emlékezetes marad. A 85. percben dulakodás tört ki a svédek térfelén egy magyaroknak megítélt szabadrúgás után. A helyzet úgy alakult ki, hogy egy svéd játékos a mezénél fogva rángatta fel a földről az egyik magyar futballistát. Ezután szinte azonnal összecsaptak a játékosok, a svédek középpályása, Zakaria Loukili pedig pofon vágta a diósgyőri Szamosi Ádámot.

A hangulatok lecsillapodását követően, a játékvezető dorgálása (kiállított egy svéd játékost) után folytatódhatott a találkozó. A végeredmény tehát 1-0 lett a magyar U18-as válogatott javára Umathum Ádám találatával a nem annyira barátságos mérkőzésen.

– A mérkőzés éppen ellentétesen kezdődött, mint két nappal ezelőtt, most mi voltunk jobbak, és nekünk volt két-három nagy lehetőségünk – értékelt a lefújás után Babó Levente szövetségi edző. – Igyekeztünk reagálni a svédek játékára, sikerült rendbe rakni a védekezésünket. Kiegyenlített mérkőzést játszottunk, de nekünk volt több lehetőségünk, ezért úgy érzem, végül igazságos győzelmet arattunk. Azért is örülök a sikernek, mert a játékosok nagyon sok melót beletettek ebbe a két meccsbe, és megérdemelték a győzelmet.

Kezdőként lépett a pályára a diósgyőri Bacsa Bálint, csereként kapott lehetőséget Lajcsik Vencel és Szamosi Ádám, ők az 56. percben szálltak be a meccsbe.

Forrás és fotó: mlsz.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek