Bemutatjuk Bartha Györgyöt a 16-os választókerület képviselőjelöltjét

Megosztás

Bartha György nemcsak Miskolcon, de  országosan is kiemelkedő teljesítményt tudhat magáénak, hiszen ő az egyik legrégebb óta képviselői mandátummal rendelkező városatya. Az elmúlt 30 évben egyszer sem talált legyőzőre, attól függetlenül, hogy éppen milyen volt az országos politikai klíma. 

Bartha György népszerűsége töretlennel látszik, attól függetlenül, hogy az országos politika éppen kinek kedvez. 2019-ben a Fidesz a választókerületek átrajzolásával próbálta nehéz helyzetbe hozni a sikeres képviselőt. Azonban a trükközés is kevésnek bizonyult, Bartha György a szavazatok 63 százalékát megszerezve fölényes győzelmet aratott. Idén az ellenzék megosztottsága jelenthet számára kihívást, de mivel a helyiek ismerik és a korábbi választások alapján úgy tűnik elégedettek is a munkájával, így az ellenzéki szavazók várhatóan felsorakoznak majd mögötte. Ez arra is rámutat, hogy egy önkormányzati képviselő akkor is lehet sikeres, ha a pártja nem a legszebb napjait éli. Hogy pontosan miben rejlik a képviselő sikerének titka nincs egyértelmű válasz, de biztosan sokat számít az, hogy helyben él és a lakótársai többsége ismeri is. Közvetlen személyisége és elérhetősége is elősegítheti azt, hogy mindig elnyeri a választók bizalmát, de természetesen kemény munka nélkül ez önmagában kevés lenne.

A politikus Facebook-oldalát böngészve láthatjuk, hogy rendszeresen beszámol a körzetében történő fejlesztésekről, eseményekről. Az elmúlt időszakban is a Mesevár Óvodában képviselői keretéből magaágyásokat telepített, az Otthon Étterem  fagyizójának környéke pedig a kisgyermekes anyukák kérésére akadálymentesített lett. Ezek mellett folyamatosan volt a körzetben a virágosítás, faültetés is. Bartha György gyakran támogatott közösségi rendezvényeket, legutóbb épp néhány napja rendeztek zenés délutánt a Kilián-délen. 

Az elmúlt években nemcsak a körzetben volt aktív a képviselő. Petíciót indított a Vasgyári Szakrendelő megmentéséért, de kiállt a postabezárások ellen is, többször is tiltakozott az Újgyőri főtéren található posta bezárása ellen. De vitára hívta Hollósy András fideszes képviselőt is a tömegközlekedés helyzete kapcsán, de a kormánypárti politikus néhány órával a vita kezdete előtt lemondta a szereplést, így érdemben nem ismerhettük meg az álláspontját, de Bartha György bemutatta a helyi közlekedés helyzetét.

Ha kíváncsi Miskolc többi választókerületének képviselőjelöltjeire is, itt találja meg őket.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek