BAZ megyében indul az ország legfiatalabb polgármesterjelöltje – videó

Megosztás

Egészen pontosan Múcsonyban találkozhatunk vele, mindössze 18 esztendős. Tudjuk, hogy ki a legidősebb polgármesterjelölt és hány éves? Többgenerációs eltérés a jelöltek között, borsodi érintettséggel.

Szombaton még biológiából tesz szóbeli érettségi vizsgát, vasárnaptól polgármester lenne a 18 éves Tamás Ferenc – szúrta ki a Telex. A borsodi Múcsonyban indul az ország legfiatalabb polgármesterjelöltje, a választási plakátjára a tablóképe került. Tamás Ferenc leváltaná a harminc éve regnáló polgármestert, és jobban kihasználná Múcsony mezőgazdasági adottságait.

No Title

A borsodi Múcsonyban indul az ország legfiatalabb polgármesterjelöltje, a 18 éves Tamás Ferenc. A kampány közben az érettségire is kellett készülnie, a választási plakátjára az érettségi tablóképe került. Leváltaná a falut harminc éve vezető polgármestert, és jobban kihasználná Múcsony mezőgazdasági adottságait. Telex.hu – Csak tőled függ!

Gyugyon pedig mindenki csak bácsizza a polgármestert, egy “fiatal demokratát”. A 92 éves Jelenka György az ország legidősebb polgármestere, aki vasárnap újabb öt évre kér felhatalmazást a választóktól. A Népszava korábbi riportja szerint Jelenka a rendszerváltás előtt költözött Gyugyra, a téeszben dolgozott főállattenyésztőként. 62 éves volt, amikor 1994-ben először megválasztották polgármesternek. „Éppen megszűnt a téesz, szóltak, induljak el, a helyiek megválasztottak, ahogyan azóta is mindig” – mesélte Jelenka, állítása szerint a munkája a hobbija.

„Korábban mindig volt egy-két-három rivális, aki elindult ellenem, de azt szoktam mondani: kihaltak mellőlem. Bennem viszont még van vagy két-három ciklus”

– mondta a legutóbbi választás előtt a Balaton melletti község polgármestere. Idén lesz kihívója a fideszes településvezetőnek, Tóthné Szabó Erika küldené nyugdíjba.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek