Kikapott az utánpótlás-válogatott Diósgyőrben

magyar-svéd u18

Megosztás

A novemberi Eb-selejtezőkre készülő U18-as magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Svédországtól Miskolcon.

A válogatott két barátságos mérkőzést játszik a svédek ellen a DVTK Arénában a héten, ezt mi is megírtuk. Az első mérkőzés csütörtökön délután volt, a sok helyzet ellenére a magyar fiatalok 2-1-re elveszítették a találkozót.

A mérkőzés lassan kezdődött a magyar csapat számára, a svédek nyomás alá helyezték őket, még a felső kapufát is eltalálták. Később a játék kiegyenlítettebbé vált, de Simon Benedek lövéseit a svéd kapus – aki csak áll a kapuban és svéd – bravúrosan hárította, és nem tudtuk áttörni a svéd védelmet. A kihagyott helyzetek megbosszulták magukat a 29. percben, amikor Loukili egy hosszú passz után betalált a magyar hálóba. (0-1)

A magyar válogatott a második félidőben is próbálkozott, de Jawla az 56. percben megduplázta a svédek előnyét. (0-2)

A diósgyőri Bacsa Benjámin egy szöglet után szépített, de az egyenlítés már nem jött össze. (1-2)

A magyar kezdőcsapatban két további diósgyőri fiatal – Szamosi Ádám és Lajcsik Vencel – is lehetőséget kapott.

 

– Jó mérkőzést játszottunk egy erős svéd válogatott ellen, a helyzetek alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna – értékelt a mérkőzés után Babó Levente szövetségi edző. – A meccs elején kellett egy negyedóra, amíg a játékosok ráéreztek a mérkőzés ritmusára, ezt követően azonban bátor támadójátékot mutattunk be, nagy helyzeteket dolgoztunk ki. Bizonyos fordulópontokból azonban jobban jöttek ki a svédek, és ez a javukra döntött. Bízom benne, hogy szombaton javítani tudunk.

A két csapat szombaton 14 órakor ismét összecsap a DVTK Arénában, akkoir javíthat a csapat.

Forrás és fotó: mlsz.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek