Egyelőre nem jön hidrogéncellás busz Miskolcra

Megosztás

Bár februárban egy hónapig tesztelhették a miskolciak is a HUMDA hidrogénbuszát, úgy néz ki, egy ideig még várni kell rá, hogy a borsodi megyeszékhelyen is ilyennel utazhassunk.

Mi is megírtuk, hogy februárban speciális, hidrogén üzemanyagcellás hajtásrendszerű autóbusz járt az MVK vonalain, és Miskolc is pályázott, hogy környezetbarát járművekkel lássa el a közlekedési vállalat járműparkját, egyelőre tartaléklistán van a város.

A Széchenyi Egyetemi csoporthoz tartozó HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. két pályázatán keresztül hat modern, környezetbarát autóbusz beszerzését nyerte el három város a Zöld Busz Program keretében.

Támogatott projektek:

  • Kecskemét – Kecskeméti Közlekedési Központ Kft.: 2 hidrogén üzemanyagcellás autóbusz 544,3 millió forint értékben
  • Budapest agglomerációja – Volánbusz Közlekedési Zrt.: 1 hidrogén üzemanyagcellás autóbusz 267,2 millió forint értékben
  • Veszprém – V-Busz Veszprémi Közlekedési Kft.: 3 akkumulátoros elektromos autóbusz 426,7 millió forint értékben

Tartaléklistára került pályázatok:

  • Miskolc – Miskolc Városi Közlekedési Zrt.: 1 hidrogén üzemanyagcellás autóbusz és 3 akkumulátoros elektromos autóbusz beszerzésére irányuló pályázata
  • Pécs – Tüke Busz Zrt. konzorciuma: 3 akkumulátoros elektromos autóbusz beszerzésére irányuló pályázata

A HUMDA közleménye szerint az ügynökség jelenleg is keresi a lehetőségeket további források előteremtésére, hogy a tartaléklistán szereplő pályázatokat is támogatni tudják.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek