Hamis húszezresek gyártásával bukott le egy BAZ megyei férfi

Megosztás

Ezek a hamisítványok néhány fokkal jobban sikerültek, mint azok, amik eredetileg egy viccből indultak, de mégis forgalomba kerültek Miskolcon nem is olyan régen.

A Sárospataki Rendőrkapitányság – a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján – indított nyomozást pénzhamisítás bűntett gyanúja miatt 2024. április végén, miután több helyszínről hamis 20 ezer forintos bankjegyekről érkeztek bejelentések. A gyanú szerint egy 37 éves miskolci férfi hamis 20.000 forintos bankjegyeket készített abból a célból, hogy azokat forgalomba hozza. A beváltásban egy 29 éves vajdácskai férfi és családtagjai segítettek, akik a hamis pénzzel főként sárospataki üzletekben, kisebb értékben különböző termékeket vásárolt.

A Sárospataki Rendőrkapitányság, és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztály, valamint a Közterületi Támogató Alosztály munkatársai 2024. május 29-e előtt eddig öt személyt fogtak el. A rendőrök több helyszínen tartottak kutatást, ahol laptopot, elektromos adatokat, tintasugaras nyomtatót, fémszálakat, vízjeleket, festékeket, próbanyomtatásokat és 45 darab 20.000 forintos bankjegyet foglaltak le. Az elkövetőket pénzhamisítás gyanújával hallgatták ki, majd a 37 éves és 29 éves férfit őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat is.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a következőre hívja fel a figyelmet:

Bár a technológia fejlődésével egyre jobb minőségű hamisítványokkal találkozhatunk a kereskedelmi forgalomban, tapintással, szemrevételezéssel és a pénz mozgatásával könnyen ellenőrizhetjük a valódi pénzen szabad szemmel is látható biztonsági elemeket – írja a Police.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek