Lezárták a gödi Samsung gyár bejáratait

Megosztás

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal együtt figyelemfelhívó akció keretében lezárták a gödi gyár bejáratait.

A bíróság majdnem egy hónapja függesztette fel a gödi Samsung-gyár környezethasználati engedélyét, ennek ellenére az üzem azóta is zavartalanul működik, írja a Bahír.

Ma Magyarországon egyszerűen nincs olyan hatósági és ellenőrzési rendszer, ami biztosítani tudná, hogy az akkumulátorgyárak minden szabályt betartva működjenek, írja sajtóközleményében: Csárdi Antal, az LMP frakcióvezető-helyettese és Kreitler-Sas Máté, az LMP országos elnökségének tagja

Az LMP politikusai és aktivistái más ellenzéki politikusokkal és aktivistákkal együtt ezért figyelemfelhívó akció keretében lezárták a gödi gyár bejáratait, hogy szimbolikusan így szerezzenek érvényt a jogerős döntésnek. Ma már egyértelmű, hogy ha meg akarjuk akadályozni, hogy az ország végképp az akkumulátorgyárak gyarmatává váljon, akkor a saját kezünkbe kell venni a sorsunkat és akár az állammal is meg kell küzdeni.

Ennek az egész őrületnek csak az vethet véget, ha a júniusi választáson az emberek egy világos üzenetet küldenek a kormánynak arra vonatkozóan, hogy a saját biztonságukat, a vízkészletünket és az energiánkat fontosabbnak tartjuk, mint néhány nagyvállalat profitérdekét. Ennek kifejezésére pedig az egyetlen lehetőség az LMP-re adott szavazat a soron következő választáson.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek