Rosszul lett, segítséget kért, magára hagyták

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen kifosztás bűntette miatt, aki egy gyermekkorú lány rosszullétét kihasználva elvette a mobiltelefonját.


A vádirat szerint a vádlott 2023. január végén, a délutáni órákban egy borsodi településen a buszmegállóban tartózkodott fiatalok társaságában. Az itt lévő padon ült a tizenkét éves gyermekkorú lány, aki homályos látással és szédüléssel járó rosszulléte miatt a vádlottól segítséget kért, hívjon mentőt, vagy értesítse az édesanyját.

A vádlott arra hivatkozott, hogy nincs mobiltelefonja, ezért a beteg gyermektől kérte el a telefonját, de a képernyőzárat nem tudta feloldani, így visszaadta. Időközben viszont a vádlott meggondolta magát, odalépett a sértetthez, akinek rosszulléte miatti védekezésre képtelen állapotát kihasználva egy hirtelen mozdulattal a kabátja zsebéből kivette a telefont és azzal elszaladt. Rövid időn belül visszajött, átadta a telefont a gyermeknek, a készülék ekkor azonban már sérült állapotú volt, hátlapján és kijelzőjén repedésekkel. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben felfüggesztett börtön büntetést indítványozott.

A fotó illusztráció.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek