A napokban megkezdik a Futó utcai távhőhálózat rekonstrukcióját

Megosztás

A távhőszolgáltatás biztonságának növelése érdekében 2024. május 21-től megkezdődik a Futó – Szalag utcai társasházak közötti zöldterületen a távfűtési vezetékek cseréje.

A Futó utcai hőkörzet 319 lakásának fűtési és használati melegvíz ellátását egy önálló, szigetüzemű kazánház biztosítja. A közel 450 méteres vezeték hálózat 1969-ben létesült, tartószerkezete, alátámasztása az évek során elkorrodált, évről évre egyre gyakoribbá váltak a lyukadások. A további meghibásodások elkerülése érdekében szükségessé vált a teljes hálózat rekonstrukciója, mely a 2023/24-es fűtési idény végét követően kerül elvégzésre.

A korszerűsítés eredményeként új, energiatakarékosabb, szivárgás jelző rendszerrel ellátott, előreszigetelt elemekből álló PPR csővezeték kerül beépítésre a lakótelep szolgáltatás biztonságának növelése érdekében. A PPR (egyfajta műanyag) csövek, egyik legjelentősebb előnye a magas korrózióállóság, a fémcsövekkel ellentétben a PPR csövek idővel nem rozsdásodnak és nem korrodálódnak, továbbá ellenállnak a vízkőképződésnek.

A vezeték építés munkálatai 2024. szeptember 15-ig, a fűtési idény kezdetéig elkészülnek. A munkavégzéssel érintett közterületet, járdát, úttestet a munkavégzést követően – akár szakaszosan is – a lehető leghamarabb helyreállítja a MIHŐ Kft. által megbízott vállalkozó. 

A vezetékcsere munkálataihoz kapcsolódó forgalomkorlátozások és szolgáltatás kiesések miatt az érintettek szíves megértését és türelmét kéri a MIHŐ.

Május elején az Avason is távfűtési vezetéképítési munkák kezdődtek. A további részletekről ide kattintva olvashat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek