Pénzt kért, majd gyomron rúgta a kiskorúakat a mezőkövesdi fiatal

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy fiatalkorú fiú ellen rablás bűntette miatt. Az elkövető három kiskorú fiút szólított le pénzt kérve, de rágógumit ajánlottak neki, ezzel nem elégedett meg, pénzt követelt, megöléssel fenyegette és bántalmazta őket.

A vádirat szerint a fiatalkorú vádlott 2023. december végén, este Mezőkövesden, az utcán leszólított három kiskorú fiút és 200 forintot kért tőlük. Közölték, hogy nincs náluk pénzt, tovább haladtak, de a vádlott követte őket, közben arról kérdezgetett, hogy verekedjenek-e egymással, akarnak-e bajt. Az egyik sértett felajánlotta, hogy ad egy rágógumit, mire a fiú válaszként elfogadta, de a családtagjainak is kért, így több rágógumit vett el. Viszont ezután sem távozott, így az előzőleg a rágót felajánló 1.000 forintot adott neki, hogy hagyja őket békén. A vádlott elvette a pénzt, de további pénzt követelt tőlük, két sértettet tenyérrel mellkasánál megütött. A harmadikat is próbálta megütni, de ő hárította.

A bántalmazás következtében a másik sértett is 1.000 forintot adott, de a fiatalkorú újból megütötte őket. A fiú egyiküket gyomron rúgta és azzal fenyegetőzött, hogy késsel elvágja a torkukat, ha nem adnak neki még pénzt. Félelmükben a két sértett ismét adott 1.000-1.000 forintot, majd egy éppen kinyitó vendéglátó egységbe bementek. Utánuk ment a vádlott is, viszont az alkalmazott felismerte egy korábbi lopás kapcsán, így távozott.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű vádlottal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek