Aranyos húsvéti történetek a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskolától

Megosztás

Hogyan jön össze a húsvéti ünnep a barátságos, örök társ vakvezető kutyusokkal? Nem is olyan bonyolult a válasz.

A Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola megosztotta a Borsod24 szerkesztőségével húsvéti összeállítását.

Egy 18 éves lánynak adtunk hű társat:

Kinga most már soha nem lesz egyedül

„A 18 éves Kingának a legszebb érettségi ajándéka lesz, hogy kap egy vakvezető kutyát. Együtt fejezik be a középiskolát abban a szegedi gimnáziumban, ahol nagyon szeretik a vakvezető kutyákat. Jó páros, mind a ketten tiszta lelkek” – mondta kiképzőnk. Az „első kutyás” Kinga és Aszú közösen gyakorolt Miskolcon Királyné Barkóczi Emesével, aztán hazautaztak, hogy a húsvétot együtt töltsék Szegeden. Kingának az a terve, hogy egyetemen folytatja tanulmányait, és oda is Aszúval fog járni.

Fotó:

Húsvéti kutyákból jól állunk:

Elbújt egy emutojás

A három kutyának közös feladatot adott nevelőjük, együtt indultak az elrejtett emutojás keresésére. A vakvezető tanuló Dongó olyan szerencsés, hogy anyja, Zina mellett nő fel, és rengeteg új dologgal ismerkedik meg. Zorka szintén rengeteget tanul Zinától, hamarosan ő is anyakutya lesz. Ők mindhárman eltérő egyéniségek, mégis összetartanak és imádják egymást.

Fotó:

Szikra és a húsvéti nyúl

Szikra állatsimogatóban volt, ahol nyulakkal találkozott, meg is puszilgatta őket. Látássérült gazdija szerint Szikra érzékeny lelkületű, könnyen összhangba kerül emberrel és állattal is. Látható, hogy milyen kedvesen közeledik a nyulakhoz.

Fotó:

Cseresznye-virágzás húsvétkor

Cseresznye Tapolcán hangolódott a húsvétra. A kiskutyának sok élményben van része kölyöknevelőivel. A hosszú városi és erdei sétákon mindig szófogadóan viselkedik. A kalandozások után előfordul, hogy álmában is folytatja a futást.

Fotó: 

Szintén rendkívül aranyos volt az a csoportkép, amelyiken a leendő, de még nagyon apró vakvezető kutyusok édesen szenderegnek egy karácsonyi képükön, ezt IDE KATTINTVA ismét megcsodálhatja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek