Óriáskerékre pattanhatnak a szórakozni vágyók Miskolcon

Megosztás

Egy hatalmas kerék nőtt ki a földből március idusára Miskolcon. A hajdúszoboszlói szerkezet egy hónapig vendégeskedik a borsodi megyeszékhelyen. A különleges szórakozást bárki kipróbálhatja.

Három napig épül és három nap alatt bontják el. Mi az? A válasz természetesen az óriáskerék, amit negyedik alkalommal applikáltak a miskolci Centrum parkoló területére. Március 15. és április 13. között tervezik itt a működését, utána máshova telepítik.

Nem a várossal szerződtek, hanem egy másik vidámparkos kolléga meghívására érkeztek egy magánterületre. A miskolci vidámparkos vállalkozó, két évvel ezelőtt, két őszön át még egy másik óriáskereket és egyéb vidámparki berendezéseket hívott meg a helyszínre. Nádházi Lajos, hajdúszoboszlói tulajdonos és üzemeltető tavaly debütált a most működő, közel 30 méter magas, LED-es RGB világítással felszerelt kerékkel.

Mint egy óriási kokárda

Csak egy pár napja üzemelnek és az idő sem volt túl kedvező, de tetszik a vendégeknek. Az emberek általában szeretik az óriáskereket. Nyilván ez nem a legmagasabb, de van olyan, aki inkább ilyen méretűre szívesebben felül, mint egy nagyon magasra, mert azon a magasságon nagyobb a félelemérzete.

A vendégek elmondása alapján nagyon szép a kilátás, messzire el lehet látni. Tizennyolc, négy személyes gondolában lehet helyet foglalni, így egyszerre 72-en használhatják, árulta el Nádházi Lajos.

A telepíthető óriáskerekek közül a 45 méter magasból több darab is létezik Magyarországon. Az ennél magasabb óriáskerekek nem mozgathatóak, Budapesten és a külföldi nagyobb városokban használják ezeket.

Nádházi Lajosnak már a nagyszülei és a szülei is vidámparkot tartottak fenn és ő folytatja ezt szép a hagyományt. Egyéb vidámparki játékaik is vannak, amik Hajdúszoboszlón egész nyáron működnek. Most az óriáskerekek igen népszerűek és szükségét érezték Hajdúszoboszlóra beruházni egybe, mivel a város és a vidámparkjuk színvonalát is emeli egy ilyen berendezés. Nagyváradon, ugyanezen az óriáskeréken történt már lánykérés, Hajdúszoboszlón pedig több menyasszony fotózás helyszínéül szolgált.

Kies a kilátás odafentről

Általában nincs korlátozva, ki használhatja, de aki tudja magáról, hogy tériszonyos eleve nem is ül bele. Be szoktak ülni viszont két hónapos kisbabával, és szoktak felvinni kutyát is. Nem tiltják meg, de a gazdi felelőssége, hogy vigyázzon rá. Nem volt még olyan, aki rosszul lett volna a forgó szerkezetben.

Az óriáskerékre 2000 forint fejenként a belépő. Nincs külön felnőtt és gyermekjegy, de a két év alattiak ingyenesen használhatják. Hétköznaponként délután 3-tól este 9-ig, tartanak nyitva, ünnepnapokon és hétvégén 11 órától igény szerint este 10-ig. Az üzemeltetők szeretettel várják a szórakozni vágyó vendégeket.

Fotó: Euro Wheel Óriáskerék Facebook-csoport, Vincze Dominik

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek