A barcikai férfi ellopott egy buszt, majd árokba hajtott

Megosztás

Sokan elképzeljük, hogy milyen lenne vezetni egy hatalmas sárga buszt. A barcikai férfi egy hirtelen ötlettől vezérelve a valóságban is kipróbálta.

Tavaly augusztusban mi is beszámoltunk arról az esetről, amikor egy 31 éves borsodi férfi ittasan úgy döntött, hogy elköt egy buszt. Nem jutott messzire.

A Kazincbarcikai Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen jármű önkényes elvételének bűntette és más bűncselekmény miatt, aki ittas állapotban egy parkoló autóbusz ajtaját benyomta, elindította, két település között vezette, majd árokpartnak ütközött – számol be az esetről a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

A vádlott tavaly augusztus végén a hajnali órákban, ittas állapotban gyalogosan közlekedett egy borsodi településen.

Az egyik utcában meglátott egy parkoló távolsági autóbuszt, az ajtaját erősen megnyomva bejutott a járműbe, a benne lévő indítókulccsal beindította és a településen közlekedett vele, majd áthajtott egy másik településre. Ittassága miatt az egyenes útszakaszon az úttestről lehaladt a menetirány szerinti jobb oldalon egy füves vízelvezető árokba, majd neki ütközött az árokpartnak. Mivel nem tudott tovább menni kiszállt az autóbuszból és távozott a helyszínről. A baleset következtében a vádlott nem sérült meg, másnak sem okozott személyi sérülést, viszont az autóbuszban mintegy hétszázezer forint összegű anyagi kár keletkezett – számol be a közlemény.

A vádlottal szemben a rendőri intézkedés során alkoholszondát alkalmaztak, majd vérvételre került sor, melyek igazolták a szeszesital fogyasztását – írják. Az ügyészség a büntetett előéletű vádlottal szemben börtönbüntetést, közúti járművezetéstől eltiltást és közügyektől eltiltást indítványozott. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek