Beton ki, fák be: kezdődik a Vörösmarty Liget kialakítása

Megosztás

Február végén számoltunk be a hírről, hogy a részvételi költségvetésnek köszönhetően megújul a Vörösmarty tér. Azóta az is kiderült, hogy a munkálatok napokon belül elkezdődnek.

Beton ki, fák be – ezzel a mottóval tartott még február végén sajtótájékoztatót Varga Andrea alpolgármester és Mokrai Mihály önkormányzati képviselő a Vörösmarty téren. A városvezetés civil kezdeményezésre átalakítja és jelentősen zöldíti a Vörösmarty teret. A beruházás részleteiről korábbi cikkünkben olvashat részletesen.

A beton feltörésével és az alatta található rétegek vizsgálatával kezdetét veszi a 2022-es Miskolci Részvételi Költségvetés újabb győztes ötletének, a Vörösmarty Ligetnek a megvalósítása.

A kivitelező 2024. március 18-án vonul fel a területre, hogy elkezdje a munkát, amelynek eredményeként létrejön a miskolciak által megálmodott majd megszavazott zöldebb terület. A beruházás eredményeként a Vörösmarty tér betonnal borított, panelházak által körülhatárolt területének javul a mikroklímája, a környék élhetőbbé válik az ott élők és közlekedők számára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek