A Gólem Színház igazgatója büfét üzemeltet és Miskolcra hozná a társulatot

Megosztás

Ma a színház büféje önálló értelmezést nyert a közéletben – mondta a pesti Gólem Színház igazgatója Miskolcon, a Miskolci Zsidó Múzeum Baráti Körének szerdai rendezvényén, nagy derültséget kiváltva.  Az ismert közéleti szereplő arról is beszélt, hogy szeretné, ha a borsodi megyeszékhelyen is bemutatkozhatna a társulata.

Ezúttal Borgula András tartott nagy sikerű előadást a zsúfolásig megtelt teremben, ahol beszélt életútjáról és színházi törekvéseiről. A Borsod 24.hu a legújabb „büfé gate”  botrányról kérdezte a neves rendező-igazgatót. Köztudott, hogy az általa irányított Gólem Színház évek óta saját működtetésben büfét üzemeltet, amely a színházi előadásokon kívül igen vonzó és magas gasztronómiai minőségű termékeket állít elő.

Borgula elmondta, hogy a büfé jelentősen hozzájárul a színház bevételeihez, ezért Ő  bizonyos mértékig  megértéssel fogadja  a nagy színház törekvéseit, hiszen egy étkezési szolgáltatás bevételei nem egyszer sikeresek egy színház költségvetési egyensúlyának javításában. Bizonyára így gondolja ezt egy nagy sikerű és jelentős pénzből gazdálkodó intézmény is, mint az Operaház.

“Csakhogy a mi véleményünk szerint, ha egy műsorrenden változtatni kell, akkor ezt a produkció rendezőjével meg kell beszélni. Ki lehet alakítani sok mindent, akár ketté is lehet vágni a darabot, de ne legyen bántó és le kell azt úgy kerekíteni, hogy a nézőnek is kedvére legyen. A hatalmi szó itt nem használhat a siker érdekében. ” – mondta a direktor.

Például  a Gólem esetében sikerült elérni, hogy másfél órával előbb érkeznek vendégeink a színházba, csak azért, hogy eljöjjenek a büfébe, mert szeretnék megkóstolni az általunk produkált péksüteményeket.

Ennek elkészítésével feleségem olyan jó hírnévre tett szert, hogy  lassan már akár a pék szakképesítésre is jogosult lehet – mondta Borgula András a miskolci találkozó résztvevőinek nagy tetszésére, ahol egyelőre nem osztottak péksüteményeket, viszont kilátásba helyezték a Gólem előadások megrendezését Miskolcon is. Még nem tudjuk mennyire fontos lesz majd a büfé.

Szerző: M. Vadas Zsuzsa

Kiemelt fotó: Markovics Zsolt főrabbi és Borgula András igazgató az előadáson

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek