Idős, kerekesszékes férfit fosztott ki Kazincbarcikán

Megosztás

Az elkövető észrevette, hogy az idős, mozgásában korlátozott, korházban ápolt férfi készpénzt vesz fel egy ATM-ből, ezt követően a lehetőséget kihasználva, követte a kerekesszékes férfit a liftbe, majd az emeletre érve kifosztotta őt. A Kazincbarcikai Járási Ügyészség most emelt vádat az ügyben.

A vádirat szerint a vádlott hajléktalan életmódot folytat, bűncselekményekből tartja fenn magát. A férfi még 2023 november végén, délután, a kazincbarcikai kórház földszintjén látta, hogy a kórházi ápolt, 77 éves, időskorú, kerekesszékkel közlekedő férfi a bankjegykiadó automatából felvesz 100.000 forintot, amit a kerekeskocsi felnyitható tárolójába tett és elindult a lift irányába.

A vádlott vele együtt beszállt a liftbe, megkérdezte a sértettet, hogy hányadik emeletre megy, és megnyomta a 4. emelet gombját. A férfi az emeleti szintre érkezve a kerekeskocsi tároló részét felnyitotta, és kivette az összes készpénzt. A sértett ezt megpróbálta megakadályozni, és mellkasánál megfogta a vádlott kabátját, azonban betegségéből eredően annyira erőtlen volt a fogása, hogy a férfinak sikerült elmenekülnie.

A vádlott a pénzt alkoholra, cigarettára és energiaitalra költötte.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaeső elkövetővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek