Néhány hét alatt harmadszor is lezárták árvíz miatt ugyanazt a BAZ megyei bekötőutat

Megosztás

Autóbuszok menetrendje is felborul emiatt, különleges, hogy nincsenek különösen nagy felhőszakadások, nincs akkora tartós eső, mint például tavaly többször is, ezt az utat mégis mindig elönti a Sajó mostanában. Nincs mit tenni?

Már szinte kívülről fújjuk, januárban és februárban is szembesülhettünk vele, hogy a Sajó folyó áradása miatt a 26-os főút és Sajókaza között lezárásra került a 2603-as számú út. A lezárás miatt a 4060-as, valamint a 4065-ös vonalszámú autóbuszok Sajókaza, emlékmű megállóhely érintése nélkül, a 4066-os, 4067-es, 4069-es vonalszámú autóbuszok Kazincbarcika, ÉRV II. telep, Csukástói tanya, Sajókaza, vá. bejárati út és Sajókaza, községháza, megállóhelyek érintése nélkül közlekednek. A hírt közreadó Voláninform az utasok és autósok türelmét kéri.

Hogy ez miért van így mostanában ilyen gyakran? Többen tudni vélik, hogy a legfontosabb oka az állandóan kiöntő Sajónak, hogy a folyó szlovák szakaszán tömegesen vágták ki a fákat, így nincs, ami megfogja a csapadékot, az azonnal kisebb-nagyobb árvizet okoz, ez a bekötőút pedig különösen rossz helyzetben van, mert rögtön itt jönnek létre az első vízátfolyások, ami előbb balesetveszélyt, majd teljes eltorlaszolást okoz.

Egyelőre mindenki csak széttárja a kezét, hogy nincs mit tenni, csak várni, amíg lejjebb apad a folyó.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek