Veres Pál kicsit tisztába tette az ügyet: Miskolc a megye legnépszerűbb termálfürdős települése

Megosztás

Megyei szinten összességében sem állunk rosszul, ami a vendégéjszakákat illeti, de Miskolc a második helyezett Mezőkövesdre is alaposan ráver, háromszoros szorzóval.

A választások közeledtével kissé élesedik a kampány és sokan próbálják nagyon gyenge turizmussal és hatalmas visszaeséssel vádolni Miskolcot és ezzel együtt városvezetését is. De ettől még a tények a legkevésbé sem arról tanúskodnak, hogy megyeszékhelyünk olyan népszerűtlen lenne, akár országos szinten is.

“Értem én a politikát, tudom, hogy a politikai ellenfeleknek nem árt szapulniuk egymást. Nincs ez másként Miskolcon sem. De lássuk a tényeket: Miskolc a legnépszerűbb termálfürdős település megyénkben. Van mire büszkének lennünk!” – írta a polgármester saját közösségi oldalán.

Az elmúlt évben Miskolc adta Borsod-Abaúj-Zemplén vendégéjszaka számának több mint a harmadát.
2023-ban a belföldi és a külföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma is nőtt a vármegyében.

Tavaly a teljes megye vendégéjszaka számának 35,6 százalékát Miskolc adta egymagában. A Központi Statisztikai Hivatalnak (KSH) nincsenek külön adatai a miskolctapolcai városrészről, de vélhetően a Barlangfürdőről és az Ellipsum Élményfürdőről ismert településrész számított a miskolci turizmusmotorjának. Az adatokat a Termalonline.hu-nak köszönhetjük.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek