Árvízvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza mentén

Megosztás

Még pénteken reggel 6 órától elsőfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tisza-tó menti védvonalakon a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság, miután a vízszint Tiszafürednél meghaladta a 650 centimétert. A helyzet tovább romlott, szombat reggelre további területeken rendelték el az árvízvédelmi készültséget.

A vízügyi igazgatóság a honlapján azt írta: a Tisza árhulláma jelenleg Tiszabercel térségében tetőzik, felette apadás, alatta áradás tapasztalható. A vízállás péntek reggel 7 órakor Kisköre-alsónál 661 centiméter, Szolnoknál 641 centiméter volt.

Tájékoztatásuk szerint a folyó Szolnoknál szombat hajnalban érhette el az elsőfokú árvízvédelmi készültségi szintet, 650 centimétert.

Ezt követően szombat reggelre további területeken rendelték el a készültséget. A vízügyi igazgatóság a honlapján azt írta: jelenleg a figyelőszolgálat a Tisza mentén Tiszafüredtől Csongrádig, illetve Lakitelekig, valamint a visszaduzzasztással érintett Zagyva-szakaszra terjed ki, összesen 311,5 kilométeren – írja az MTI.

Borsodban már korábban is problémás volt a helyzet. Február 8-án több északkeleti folyón árhullám indult el, a Tisza Dombrádnál, Tokajnál, Tiszapalkonyánál és Kiskörénél is elérte az I. fokú árvízvédelmi készültségi szintet. Most hétvégére már a másodfokú készültségi szintet is elrendelték, annyira megemelkedett a Tisza vízszintje. Volt olyan út is, amit le kellett zárni az árvíz miatt.

Sárospataknál pedig a Bodrog megemelkedett vízállása okoz problémát, már itt is másodfokú készültség van érvényben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek