Melyek az otthoni mozizás előnyei?

Megosztás

A filmnézés egy kedvelt szabadidős kikapcsolódás. Hisz nincs is annál jobb, mint amikor egy fárasztó nap végén csak bedőlünk a kényelmes fotelbe, az ölünkben egy tál popcornnal, és megnézünk egy jó filmet.

Ilyenkor teljes figyelmünkkel arra koncentrálunk, ami a vásznon történik, ezáltal elfelejtjük a mindennapi problémákat. Ám mindez még jobb, ha ehhez még csak ki sem kell mozdulni, mert van egy saját otthoni mozink!

Nem itt, most nem arra gondolunk, hogy a tévében nézzük meg a filmet, hanem egy rendes házimozira, vetítővászonnal, projektorral, surround hangrendszerrel, és egy erre alkalmas, elsötétített, kényelmes ülőalkalmatosságokkal felszerelt szobára! Ha szeretnénk egy ilyet kialakítani, akkor a Stream Audio házimozi szettjei között minden készüléket megtalálunk hozzá.

Való igaz, hogy ez egy elég költséges beruházás, ellenben hosszú távra szól, és rengeteg élményben lesz részünk általa.

Nem kell másokkal osztozni a termen

Moziba járni jó dolog, de kétségkívül akad pár hátránya is. Például kinéztünk egy filmet, megvan az alkalmas időpont, de lám csak: amikor meg akarjuk venni a jegyeket, azzal szembesülünk, hogy már az összes jó hely foglalt, csak leghátul a sarokban és közvetlenül a vászon előtt vannak üres székek. Vagy épp ott sem, mert teli van az egész terem.

Az agyonhype-olt hollywoodi szuperprodukciók esetében ez elég gyakori, hisz a premier után mindenki a lehető leghamarabb meg akarja nézni a filmet, így gyorsan fogynak a jegyek.

Ha pedig sikerül is bejutni a vetítésre, teljesen a véletlen műve, hogy milyen társaságba kerülünk. Mindenki ült már olyanok közelében, akik hangosan csámcsogtak, beszélgettek vagy telefonoztak a film alatt, kiborították az innivalójukat, esetleg rugdosták a széket, vagy ki-be mászkáltak.

Az otthoni mozinál viszont nincs ilyen probléma! Filmezhetünk egyedül, a családtagokkal vagy a közeli barátokkal. Mindig jut kényelmes ülőhely, és szabadon eldönthetjük, hogy engedjük-e odabenn az evés-ivást, vagy sem.

Saját moziműsor

Nagyon szeretnénk megnézni azt a bizonyos filmet, de mégis mikor? Délelőtt nem érünk rá, mert dolgozunk, a délutáni vetítésekre pedig már egy hétre előre az összes jegy elkelt. Vajon lesz még lehetőségünk megnézni, mielőtt lekerül a műsorról?

Akinek van egy otthoni moziszobája annak nincs ilyen gondja! Itt a film akkor kezdődik, amikor mi akarjuk, nem kell előtte végignézni fél órányi ajánlót és reklámot, és bármikor megállíthatjuk, ha mondjuk befut egy fontos telefonhívás, vagy ki kell mennünk a mosdóba.

És persze azt is tetszés szerint kiválaszthatjuk, hogy mikor milyen filmet akarunk megnézni. Péntek esti Star Wars maraton? Vasárnap reggeli mesenézés a gyerekekkel? Nincs akadálya!

Az otthon kényelme

Bár moziba menni lehet egy jó program, de mégis akadnak olyan napok, amikor az tart vissza, hogy egyszerűen nincs kedvünk átöltözni, elautózni a plázáig, parkolót keresni, sorban állni a jegypénztárban és a büfénél… egy saját moziszoba birtokosaként szerencsére mindezeket megspórolhatjuk, és marad csupán a filmezés öröme.

Kapcsolódó cikkek