BAZ megyei diákok, figyelem! Csütörtökön lejár a felsőoktatási jelentkezési határidő

Megosztás

Nemcsak a miskolci középiskolások érintettek, hanem BAZ megye összes olyan diákja, aki szeptembertől valamelyik felsőoktatási intézményben szeretné folytatni tanulmányait. Február 15-e a határidő, még csütörtökön beadhatjuk jelentkezésünket, utána bezárul a kapu.

A Miskolci Egyetem is számos új szakkal jelentkezik, lehetünk például űrmérnökök is egy képzésnek köszönhetően.

Az idei évben két változás is van a felvételi eljárásban. A korábban jogszabályban meghatározott többletpontok rendszerét felváltotta az intézményi pontok rendszere. Érdemes megnézni a felvi.hu-n, hogy az adott szak esetében melyik intézmény mire ad többletpontot – erre hívta fel a figyelmet Ádám Zoltán az egyetem beiskolázási és oktatásszervezési igazgatója. Szavait a Minap idézte.

– A középszintű érettségi eredményeket az idei évtől kezdve kétharmados szorzóval kerülnek számítják be az érettségi pontba. Ez azt jelenti, hogy egy 100 százalékos eredményű, de régi típusú középszintű érettségi az idei felvételi eljárásban már csak 67 pontot fog érni. Ezért mindenkinek azt javasoljuk az egyetemen, hogy emelt szintű érettségit tegyen. Ez azért is hasznos, mert a Miskolci Egyetem maximum két érettségi tárgyból 50 intézményi pontot ad – hangsúlyozza Ádám Zoltán.

A középiskolások számára továbbra is csábító, hogy a miskolci campuson minden egy helyen található. Az előadótermek, az étkezési és sportolási lehetőségek valamint a kollégiumok is.

Akik a mostani határidőig nem jelentkeztek, vagy nem vették fel őket egyik megjelölt szakra sem, a pótfelvételin még esélyt kapnak. Azt, hogy a Miskolci Egyetem milyen szakokat indít majd pótfelvételi eljárásban, egyelőre még nem lehet tudni. Csak olyan szakok indulhatnak ugyanis ebben a formában, amelyeket elindítanak az általános eljárásban is.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek