Megugrott az érdeklődés a kazincbarcikai vegyészmérnökképzés iránt

Megosztás

Két évvel ezelőtt érkezett Barcikára az egyetemi vegyészmérnökképzés kihelyezett tagozata, ami 2022-ben indulhatott újra hosszú szünet után. Szerencsére egyre élénkebb az érdeklődés a képzés iránt.

Már a harmadik évfolyam rajtol a 2024/2025-ös tanévben a Miskolci Egyetem Kazincbarcikán újraindított vegyészképzésén. Az intézmény egyaránt várja a frissen érettségizőket és a magukat át- vagy továbbképzőket a hétféléves, levelezős, támogatott szakra – számolt be róla a Kolorline.hu.

Gyorsan ugrott a 2022-ben újraélesztett kazincbarcikai vegyészmérnökképzés népszerűsége. Az első tanév bátortalan hallgatószámát sikerült a másodikra megtöbbszörözni, és összeállt a megfelelő létszámú csoport, akik kiélvezik, hogy helyben szerezhetnek stabil karrierrel kecsegtető, vonzó és értékes diplomát. 

A képzést a Miskolci Egyetem, a Tiszáninneni Református Egyházkerület, a Wanhua BorsodChem Zrt. és Kazincbarcika Város Önkormányzata összefogása kezdeményezte. Szeptembertől újra várják a diákokat a levelező tagozatos, hallgatóorientált, gyakorlatias oktatásra az Irinyi János Református Oktatási Központ országosan is nívós laboratóriumában, mentori közreműködéssel, a tapasztalatokra építő minimális tantárgyreformmal. A gyakorlati képzés a térség legnagyobb munkáltatójánál, a BorsodChemnél történik, amely később gyakornokaiból is szívesen fogadja leendő munkatársait.

„Annak, aki már a vegyiparban dolgozik vagy szívesen látja ott a jövőjét, fontos a jól használható, és a karriert nagyban elősegítő vegyészmérnöki alapdiploma megszerzése – hangsúlyozta dr. Viskolcz Béla, a Miskolci Egyetem dékánja. – Ez egy olyan szakma, melynek igényét még a tágabb régióban sem tudjuk kielégíteni, így nagyon biztos elhelyezkedést ígér. Mi a levelezős képzésünkön is a legkisebb hallgatói lemorzsolódásra törekszünk.” 

Aki még nincs túl 12 félév felsőoktatási képzésen, tandíjmentesen jelentkezhet a Miskolci Egyetem által meghirdetett képzésre február 15-ig.

A felvételi további részletei ITT és ITT olvashatóak.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek