Így zajlott a toborzó nap a Búza téren

Megosztás

Nagy feltűnést keltettek szombaton a Búza tere környékén állomásozó katonai járművek. Szerencsére nem katonai fenyegetés miatt állomásoztak a belvárosban a hadsereg tagjai, hanem azért, hogy új katonákat toborozzanak.

Egy önjáró löveg és egy páncélozott katonai jármű is feltűnt szombaton reggel a Búza térrel szemközti parkolóban. A gépek megjelenését sokan meglepődve tapasztalták, sok arra haladó kapta fel a fejét. Ez is volt a céljuk, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 4. Hadkiegészítő és Toborzó Irodája tartott toborzónapot a belvárosi helyszínen. 

Csoma Gábor százados a Minap.hu-nak úgy fogalmazott, szándékuk az volt, hogy leendő tüzéreket keressenek a Klapka György 1. Páncélosdandárba, ahol a közelmúltban rendszeresítették az újonnan beszerzett Panzerhaubitze 2000 (PZH 2000) önjáró lövegeket.

Tavaly év végén indult el az intenzív toborzás a honvédségnél. Akkor a Lynx gyalogsági harcjárműre toboroztunk katonákat Hódmezővásárhelyre. Ezt követően elindult a PZH 2000-es toborzókampány. Ebből az önjáró lövegből 24-et rendszeresített a honvédség, ebből 23 már beérkezett az országba, egy szállítása folyamatban van, a kiképzés február 13-án indul Tatán, ezért toborzunk most országszerte – mondta.

Az eseményen a MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái illetve a helyi toborzóiroda gondoskodott az alapos és autentikus tájékoztatásról. Csoma Gábor érdeklődésünkre elmondta meg, tapasztalataik szerint a kedvező bérezés és a modern hadi technikai miatt sok helyi fiatalnak volt vonzó a korábbi és a jelenlegi toborzás, még annak ellenére is, hogy Miskolctól viszonylag távol, Hódmezővásárhelyen és Tatán zajlott illetve zajlik majd a kiképzés. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Fotó: Bejó László Facebook

Kapcsolódó cikkek