Péntek este nagy felháborodást kiváltó incidens történt a Búza térnél

Megosztás

Egy négy-, majd tízfőssé duzzadt társaság követett és bántalmazni akart néhány tizenévest. Valóban nincs mit tenni ilyenkor? Az eset szemlélői nem segítettek az üldözött srácoknak, ebből pedig kerekedett némi vita is.

A részleteket Zsanett a közösségi médiában tette közkinccsé, a történet egyik része sem szép és sajnos még csak nem is számít egyedi esetnek, különösen a miskolci belvárosban. Ráadásul vannak, akik figyelmeztetnek, hogy nem is kell ehhez Miskolcon élnünk, hogy megtapasztaljuk, ilyenné változott az egész ország és a világ szinte minden nagyobb városa.

Zsanett arról tájékoztatta a miskolciakat, hogy pénteken este 19 óra körül, a Búza téri McDonaldsnál 16 éves fiának beszólogatott egy négyfős csoport, emiatt szóváltásba került velük. Azok nagy hirtelen tízen lettek és bántalmazni akarták, majd hangos szóváltás közepette követni kezdték a fiút néhány barátjával együtt. Aztán a fiú jobbnak látta menekülőre fogni, ahol követték… nagyjából 5 embertől is kért segítséget futva és senkitől nem kapott.

“Komolyan ilyen városban élünk, ahol egy gyermek futva menekül és nem kap segítséget?” – tette hozzá elkeseredve Zsanett. Sokan egyetértettek vele, hogy sajnos ilyen világot élünk, már elfordítjuk a fejünket és nem segítünk a másiknak. Több hozzászóló is elővette, hogy a romakérdés megoldatlan és egyre inkább romlik a városban, bár a posztoló nem említette az elkövetők származását. Néhányan azt mondták, hogy a legnagyobb hangút kellett volna kicsapni közülük, a többi pedig elszaladt volna az agresszív bandából. Ám többen is voltak, akik figyelmeztettek, ez egyáltalán nem így működik már és sajnos oka van a félrenézésnek.

“Én hasonló szituban segítettem és csoportosan elkövetett garázdaságban részesítettek a bíróságon, 1 év próbaidőt kaptam, úgyhogy soha többet” – írta Attila. “Akkor egy kis miért nem: ismerősbe belekötött 6 ilyen, ő a barátnőjével volt. Elverte mindet, kihívta a rendőrséget rögtön, megvárta őket, elmondta mi volt. Néhány nap múlva ő lett a gyanúsított és felfüggesztett kapott, ami azért nem lett börtönbüntetés, mert nem volt még 18. Sok esetben lehet, hogy nem az emberekkel van baj, de szerintem egy ilyen senkinek sem hiányzik az életébe, mert utána magyarázkodhat bárhol, miért van priusza” – erősítette meg Tamás.

Péter is fontos kérdést tett fel. “Kérdezném azoktól, akik fel vannak háborodva, hogy nem szállt szembe senki egy 10 fős bandával, hogy ők ugye gondolkodás nélkül nekimentek volna a bandának? De őszintén!” Ezután ismét egy fontos hozzászólást olvashattunk. Ennek lényege, hogy sajnos, amíg olyan világban élünk, ahol a törvény az elkövetőt, bűnöst védi, addig sajnos ez lesz. Ha segít, jó nagy bajba kerülhet, ellentétben azzal, mintha nem lát, nem hall és elsétál. “Nagyon sajnálom a fiút, de a törvényekkel van baj, nem az emberekkel” – mondta ki az egyik alapigazságot Anita.

Valóban ennyire nincs mit tenni és mindig az elkövetőket védi a magyar jog? (A kép és a borítókép illusztráció)

Egy korábbi, szintén Búza téri eset

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek