Az ózdi polgármester kicsit jobban utánament a Volán-sztrájknak

Megosztás

A tömegközlekedést használóknak rengeteg bosszúságot okoz a napokban a Volánbusz dolgozóinak sztrájkja, ami miatt rengeteg busz nem járt vasárnap és hétfőn. Ám ha kicsit a dolgok mélyére nézünk, meglátjuk, hogy ez valahol a mi érdekünk is lenne, hogy támogassuk. Ebbe ásta mélyebbre magát Janiczak Dávid.

Érdemes végigolvasnunk Janiczak Dávid elemzését a Volánbusz dolgozóinak sztrájkjáról és rájövünk, miért is zuhanhatott ennyire össze a tömegközlekedés, a közoktatás és a közegészségügy Magyarországon. Hát ezért.

“VOLÁN SZTRÁJK – ÉS AMI MÖGÖTTE VAN

Meglátogattam a sztrájkoló ózdi sofőröket, és biztosítottam őket támogatásomról, a képeken Csák László buszsofőr tájékoztat a sztrájk részleteiről. Ózdon mindenki részt vett a sztrájkban, de a minimális szolgáltatást biztosították. Évente 180 millió Ft-ot fizetünk az ózdi közlekedés fenntartásáért és évről évre növekszik az összeg. Többen annyit vettek észre, hogy nem jött az a fránya busz, és még talán haragudtak is a sofőrökre.

🛑Kérem álljunk meg egy pillanatra! Véleményem szerint egy ország működtetésének alapjai azok a közszolgáltatások melyek nélkülözhetetlenek a mindennapokban. A busznak, a vonatnak menni kell, a rendőrre számítunk, a mentősre számítunk, a kórházra számítunk, a tűzoltó is életet ment és a gyerekeinket pedagógusok tanítják, a szociális dolgozók a rászorulókat segítik megannyi területen.

Ezek az ágazatok a legfontosabbak a társadalom élete szempontjából. Ezért ezeket kellene a legjobban megfizetni, és ha marad, ha jut, akkor jöhetne mondjuk a focista több milliós adómentes jövedelme! Mégis ezek az ágazatok a leginkább elhanyagoltak, kérdezzék bátran a benne dolgozókat, tudnak mesélni.

Úgyhogy a magunk vesztesége mellett, hogy nem jött a busz amire vártunk, gondoljunk arra is, hogy akik ma és tegnap kiálltak sztrájkolni egy nagyon súlyos problémára hívták fel a figyelmet! Az állami szféra alulfinanszírozottságára. Valami talán még sincs rendben és nem lehet mindent a háborúra vagy Brüsszelre, meg a többi népszerű kreált ellenségképre fogni!

Én kiállok a sztrájkolók mellett, komolyan kell venni azoknak a követelését akik értünk dolgoznak nap mint nap!” – elemezte a helyzetet Janiczak Dávid. Nehéz nem egyetérteni vele.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek