A MÁV csütörtököt mondott, sehol nem lehetett jegyet és bérletet venni Borsodban sem

Megosztás

A folyamatos technikai meghibásodásokat most sikerült egy ilyennel is megfejelni, bedőlt a teljes rendszer, abszolút sehol nem lehetett jegyet és bérletet vásárolni. De akkor mi is a megoldás, ha éppen utazni szeretnénk? Elképesztő események, sikerült valami újat behozni az eddigi sorozatos hibák mellé.

A Mávinformnak ismét húzós napja volt. Egy kora reggeli bejegyzéssel kezdődött az anomália. “A jegyértékesítési rendszer karbantartása miatt szerdáról csütörtökre virradó éjszaka 23 órától hajnali 3 óráig nem működik a jegyértékesítés az Elvirában, a MÁV applikációban, az automatáknál, a vonatokon és a jegypénztáraknál.” Gyorsan rájöhettünk, hogy ez nem így lesz.

“Frissítés: A karbantartás elhúzódása miatt továbbra sem működik a jegyértékesítés az Elvirában, a MÁV applikációban, az automatáknál, a vonatokon és a jegypénztáraknál.” Reggel 8 órakor még mindig nem lehetett kapni bérletet, jegyet még tízkor sem. Délelőtt folytatódott a kálvária. “A Kassa felől érkező, Hidasnémetiből 6:26-kor a Keleti pályaudvarra továbbinduló Hernád InterCity (IC 189) járműhiba miatt csak Miskolctól közlekedik.

❗ Utasai a Hidasnémetiből 7:14-kor Miskolcra induló személyvonattal (5327) utazhatnak. Miskolcról az onnan 8:33-kor továbbinduló Tokaj InterCityvel (IC 682) utazhatnak, mely várhatóan 10:47-re érkezik a Keleti pályaudvarra.”

Kicsit később. “Füzesabony és Mezőkövesd között egy meghibásodott mozdony akadályozza a közlekedést. Elvontatásáig a két állomás között csak az egyik vágányon közlekedhetnek a vonatok.

A Budapest-Miskolc közötti InterCityknél, valamint a Füzesabony-Nyíregyháza közti személyvonatoknál 5-10 perccel hosszabb menetidőre kell számítani.”

Hogy a ceglédi vonal se maradjon ki: “Szeged és Kiskundorozsma között felsővezetéki hiba miatt nem közlekedhetnek a vonatok. A vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt az utasok elszállítása érdekében. A szegedi fővonalon hosszabb eljutási időre, esetenként pótlóbuszos átszállásra kell számítani. Szegedről a Nyugati pályaudvarra 10:44-kor induló Napfény InterCity (IC 705) nem közlekedik.

Szeged és Kiskundorozsma között dízelmozdony segítségével közlekednek a vonatok, emiatt a Napfény InterCityknél 30-50 perccel hosszabb menetidőre kell számítani. Frissítés délutánról – Szeged és Kiskundorozsma között újraindult a vonatközlekedés, a felsővezetéket helyreállították. A menetrendszerű vonatközlekedés fokozatosan a délutáni órákban áll helyre a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon. Addig még hosszabb menetidővel számolni kell.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek