Miért éri meg pénzügyi területen elhelyezkedni?

Megosztás

Aki szeretne egy jól fizető munkát, annak mindenképpen a pénzügyi területen érdemes elhelyezkednie. Ahhoz azonban, hogy megfelelő állást találjunk, előtte ki kell tanulnunk a szakmát.

Ebben lehetnek segítségünkre az Alfakapos.hu pénzügyi és ügyviteli tanfolyamai. Nézzük, milyen lehetőségek közül választhatunk!

Pénzügyi és ügyviteli képzések – online

Az Alfakapos.hu oldalán többféle online tanfolyam elvégzésére van lehetőség, és ezek mindegyike tanúsítványt ad, ám bizonyos szakmák esetében bizonyítványt is szerezhetünk a végén, amennyiben független bizottság előtt levizsgázunk.

A legkeresettebb képzések jelenleg a következők: vám-, jövedéki- és termékdíj asszisztens képzés, számviteli, valamint a vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyam.

A távoktatás előnye, hogy nem kell kimozdulnunk otthonról: egy stabil internetkapcsolat szükséges csak a tanfolyamok elvégzéséhez. Néhány hónap alatt elsajátíthatjuk a tudásanyagot, és mindezt kedvező áron!

A legtöbb képzés előfeltétele az érettségi megléte, de bizonyos esetekben szükséges valamilyen előképzettség is, ezt mindig feltüntetik a szervezők.

Adóügyintéző tanfolyam

Az adóügyintéző tanfolyam elvégzése után többek közt az államháztartás területén helyezkedhetünk el. A főbb feladatok a következők lehetnek: kincstári és egyéb szakmai bizonylatok elkészítése, irányítási rendszerek működtetése, a költségvetés törvénytervezetének összeállítása, államháztartási adatszolgáltatásokban való részvétel.

Az adóügyintézők elsősorban vállalkozások, illetve az adóhatóságok adóval kapcsolatos ügyeit intézik, részt vesznek az ellenőrzésekben és a végrehajtási eljárásokban. Bizonyos szoftvereket magas szinten kell ismerni ehhez, de ezt is megtanítják a tanfolyamon.

Két fő témakör köré csoportosul a képzés: 

  • költségvetés-gazdálkodási és számviteli feladatok ellátása
  • elektronikus adóbevallás

A végén tanúsítvány szerezhető, aki pedig továbbfejlesztené a tudását, annak a vállalkozási mérlegképes könyvelő tanfolyamra érdemes beiratkoznia.

Vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés képzés  – távoktatás

Tudvalevő, hogy a mérlegképes könyvelők nagyon keresettek manapság: ők nemcsak egyéni vállalkozóként dolgozhatnak, hanem könyvelőirodákban, illetve cégek munkatársaiként is. Aki vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítést szerez, az hosszú távú, biztos munkahelyet tudhat majd magáénak.

Gazdasági és jogi alapismereteket, vállalkozási és adózási ismereteket, valamint pénzügyi számvitelt tanulnak az ideje jelentkezők nagy óraszámban. A képzési idő nem rövid: jelenleg 10-20 hónap, megéri azonban jelentkezni a tanfolyamra, mert a végén egy piacképes szakmát szerezhetünk.

A vállalkozási mérlegképes könyvelő szakképesítés előbb-utóbb változásokon fog keresztülmenni, így érdemes még olyan képzési intézményt választani, ahol a régi, kedvező feltételekkel megkezdhető a tanfolyam. Az Alfakapos.hu oldalán minden hasznos információt megtalálunk ezzel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek