Tapasztalt védővel erősít a DVTK

Megosztás

Tapasztalt cseh védővel erősít a Diósgyőr a téli átigazolási szezonban. A 27 éves Ondřej Bačo már több mint 150 élvonalbeli mérkőzést tudhat maga mögött, de szerepelt már az Európa Liga csoportkörében is.

Ondřej Bačo  két és fél évig játszott Izraelben, csapatkapitány is volt, de szerette volna máshol is kipróbálni magát, ezért döntött a váltás mellett.

“Remélem, hogy mielőbb be tudok illeszkedni, szeretnék minél többet játszani és bízom benne, hogy előrébb tudunk lépni a tabellán, valamint a kupában is szeretnék a lehető legmesszebb eljutni a Diósgyőrrel” – nyilatkozta a játékos.

Ondřej Bačoa morvaországi Brumov-Bylnice városában született, és ott kezdett focizni, majd a szomszédos Zlín utánpótlásában folytatta. A sárga-kékek újkori felemelkedése egybeesett a középhátvéd felnőtt pályafutásának kezdetével. Már az élvonalbeli újonc keretével edzett, majd a következő évben bemutatkozott az első csapatban, és hamarosan alapemberré vált. Úgyszintén pályára lépett a MOL Cup döntőjében, azóta cseh kupagyőztesnek is vallhatja magát, és ennek köszönhetően a 2017/2018-as idényben az Európa Liga csoportkörében öt mérkőzést játszott végig, többek között az FC København elleni két találkozót. 2019 őszén kölcsönadták, majd fél évvel későb visszatérve segített a bennmaradás kivívásában, ezt követően viszont elhagyta Csehországot. Egy évet játszott Romániában, a legutóbbi két és fél évet Izraelben töltötte, megbecsültségét jelzi, hogy csapatkapitánynak választották, ám a háborús helyzetet is figyelembe véve jobbnak látta, ha új lehetőséget keres – ismerteti a közlemény.

A télen nemcsak a védelemben erősített a DVTK, de a kapus poszton is, erről itt olvashatnak bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: DVTK.eu

Kapcsolódó cikkek