Döbbenetes állapotú gumikkal felszerelt kamiont kapcsoltak le Borsodban

Megosztás

“A török kamion gumiabroncsai olyanok voltak, mintha lufival feküdnél a szögeságyra” – írták. Közvetlen és súlyos balesetveszélyt jelentett volna a jármű továbbengedése.

“Elképesztő, hogy mit szűrtek ki a rendőrök a forgalomból” – ezzel a felütéssel indul a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei rendőrség Facebook-oldalának friss posztja.

“Nem a bulvár miatt használtuk az elképesztő jelzőt, hiszen a török kamion gumiabroncsai olyanok voltak, mintha lufival feküdnél a szögeságyra!” – folytatódik a bejegyzés, amelyben fotókkal is illusztrálták, hogy mennyire borzalmas állapotban voltak a lekapcsolt kamion abroncsai.

Mint írják, “a főkapitányág Emődi Autópálya Alosztály járőrei tegnap, nem sokkal éjfél előtt az M30 autópályán Emőd térségében ellenőrzés alá vontak egy török honosságú járműszerelvényt, amely Finnországból Törökországba közlekedett (volna) közel 20 tonna rakománnyal.”

“Az ellenőrzés során a járőrök megállapították, hogy a járműszerelvény pótkocsijának több gumiabroncsa oly mértékben kopott volt, és anyaghiányos, hogy annak tovább közlekedése közvetlen, súlyos balesetveszéllyel járt volna.”

“A hiányosságok miatt, a török járművezetővel szemben – visszatartása mellett – a hatóság közigazgatási bírságot szabott ki. A járműszerelvény közlekedésben való további részvételét a sérült, és hibás gumiabroncsok cseréjéig megtiltották a rendőrök.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek