Összesen 27-szer kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak Borsodban karácsonykor

Megosztás

17-szer tűzoltás, 10-szer pedig műszaki mentés miatt volt szükség a hivatásos egységek segítségére a háromnapos ünnep során.

A legtöbb tűz idén nem a lakóingatlanokat érintette, hanem a szabadban keletkezett, azonban az egyik tűzeset áldozatot is követelt, két ház pedig lakhatatlanná vált – áll a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Katasztrófavédelem közleményében.

Göncruszkán, a Templom utcában egy családi ház tetőszerkezete gyulladt ki december 24-én. A tüzet a gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói megfékezték és eloltották, azonban a megrongálódott tető és födém miatt a ház lakhatatlanná vált. Karoson, az Újsor utcában a sátoraljaújhelyi tűzoltóknak kellett beavatkozni. Egy ikerház egyik lakrészében keletkezett tűz, amely egy szobát érintett. A lángok nem terjedtek tovább a helyiségből, de az egész lakás kormozódott, így lakhatatlanná vált. A két tűzeset során senki sem sérült meg, a lakók elhelyezésében rokonok segítettek.

Mint arról mi is írtunk már, december 26-án délelőtt egy kialudt tűz nyomaira és egy elhunyt emberre találtak egy családi házban Miskolcon, a Kapos utcában. Az eset miatt a vármegyei hivatásos tűzoltókat és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották. A tűz, amely egy kanapét érintett, a tüzelő- fűtőberendezésből kipattanó szikra miatt keletkezhetett, de a pontos részletek feltárására a katasztrófavédelem tűzvizsgálati eljárást indít.

A lángoló növényzetet 11 alkalommal kellett oltaniuk a tűzoltóknak, műszaki mentésekre jellemzően közlekedési balesetek miatt volt szükség.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek