Az év utolsó napjaiban emelkedik az üzemanyagok ára

Megosztás

Péntektől ismét drágábban tankolhatunk, emelkedik a benzin és a gázolaj kereskedelmi ára, a Brent olaj árának emelkedése miatt. Ennek ellenére is megéri még idén tankolni, mert Január elsejétől pedig brutális üzemanyag-áremelés jön.

Pénteken a benzin esetében 8 forintos áremelkedést tapasztalhatunk a benzinkutakon. Ennek következtében a benzin átlagos ára 570 forint/literre növekszik. A gázolaj ára 6 forinttal, átlagosan 593 forint/literre emelkedik.

Január elsejétől a kormány döntésének értelmében hatalmas drágulás várható a benzinkutakon. Az üzemanyagok literenkénti ára az adóemelésnek köszönhetően 41 forinttal emelkedik majd. Így az új év elején várhatóan ismét 600 forint fölé megy a benzin literenkénti ára is. Arra számíthatunk, hogy a jövő évtől a benzin 611 forintba, a gázolaj pedig 634 forintba fog kerülni literenként.

Az üzemanyagok árának jelentős emelése újabb inflációs hullámot is elindíthat, mégha nem is olyan elképesztő mértékűt, mint amilyet az elmúlt két évben tapasztaltunk. Figyelembe véve, hogy szinte minden terméket szállítani kell, amihez szükség van üzemanyagra, várhatóan a szállítási költségek növekedése beépül majd a termékek árába.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek