Kuznyecov: Ősszel leraktuk az alapot a jó tavaszi folytatáshoz

Megosztás

A DVTK edzője beszélt a legponterősebb őszi szezonról, a várható téli átigazolásokról, valamint a 2024-es célkitűzésekről is.

Az őszi idény, az első 17 forduló után a tabella hetedik helyét foglalja el az NB1-be idén visszatérő Diósgyőri VTK, amely hét győzelme és három döntetlenje révén összesen 24 pontot zsebelt be eddig. Szergej Kuznyecov vezetőedző a borsodi klub honlapjának adott interjúban így értékelte mindezt:

“Amióta 12 csapatos az OTP Bank Liga, egy mérkőzésre vetített átlagban most szereztük a legtöbb pontot. Sok jó mérkőzést játszottunk, amire büszkék lehetünk, és persze rosszakat is, azon pedig dolgozni kell, hogy ne kövessük el újra ugyanazokat a hibákat, és még jobbak legyünk. Úgy vélem, ősszel leraktuk az alapot a jó tavaszi folytatáshoz.”

Arról, hogy a bajnokság elején inkább a támadó foci dominált a DVTK játékában, majd később előtérbe került az egyensúly a védekezés és a támadás között, így beszélt Kuznyecov:

“Az általam elképzelt játékstílushoz kellenek a megfelelő profilú játékosok is. Amikor kiesett Bárdos Bence, akkor vele egy gyors belső védőt veszítettünk, és mivel a helyére lépők más erényekkel rendelkeznek, a folytatásban nem tudtunk magasan letámadni, mert veszélyes lett volna a védelem mögött szabad területeket hagyni. Ezért a rendelkezésre álló játékosok számára kedvező módon változtattunk a játékunkon. A hajrában pedig valóban a támadás és a védekezés egyensúlyára törekedtünk, de be kell vallani, nem jól sikerült, mert nagyon sok gólt kaptunk.”

Arra a kérdésre, hogy a nagy nyári igazolások után télen mire számíthatnak a szurkolók, így felelt az edző: “A nyári átigazolási időszakban sokat változtattunk a játékoskereten. Azok távoztak, akik kevés játéklehetőséget kaptak, illetve akikre nem számítottunk az NB I.-ben. A csapat alapja megvan, de természetesen szeretnénk igazolni annak érdekében, hogy a saját játékstílusunkat tudjuk játszani, és néhány olyan labdarúgót hozni, akik fel merik vállalni a bátor támadójátékot, és megfelelnek az elvárásainknak” – fogalmazott, a költségvetés kapcsán hozzátéve:

“Csak annyi játékost tudunk igazolni, ahányan távoznak. Lesz olyan, akivel mi kezdeményezzük a közös megegyezéssel történő bontást, bízom benne, hogy meg tudunk állapodni.”

Ami pedig a 2024-es célokat és kívánságokat illeti, így összegzett a szakember: “Sok győzelmet és szép pillanatokat, mert folyamatosan azért dolgozik a csapat és a stáb. A szurkolók és a klub is megérdemli, hogy a következő esztendő még sikeresebb legyen, mint a 2023-as.”

A teljes interjú itt olvasható.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek